Kunststof 3D-printen als voorbereiding op de toekomst

17 juli 2018

Van den Berg Mouldtech ziet metaalprinten dichterbij komen

Innovatie is op verschillende niveaus van belang bij maakbedrijven. Niet alleen dienen de producten van deze ondernemingen steeds beter en slimmer te worden, ook het eigen bedrijfsproces moet constant worden verbeterd. Het in Enschede gevestigde Van den Berg Mouldtech is een goed voorbeeld van een bedrijf dat op beide niveaus constant naar verbetering zoekt.

 

Door Lambert-Jan Koops

“Van den Berg Mouldtech is een echt familiebedrijf. Mijn grootvader begon in de jaren veertig van de vorige eeuw voor zichzelf, eerst als tabaksnijder, maar later vooral als modelmaker voor gieterijen die de Twentse textielindustrie bedienden. Mijn vader nam het bedrijf over en zag in de jaren zestig en zeventig hoe de gieterijen langzaam maar zeker vertrokken naar lageloonlanden, zodat hij uit moest zien naar andere bedrijfsactiviteiten. Daarbij zag hij op tijd de kansen die thermovormen bood, een techniek waarbij plastic folie wordt verwarmd, plastisch wordt en dan de gewenste vorm krijgt. Langzamerhand is hij zich steeds meer gaan specialiseren in het ontwerpen en maken van matrijzen voor deze tak van sport en dat is dan ook datgene waar we ons tegenwoordig voornamelijk mee bezig houden”, zo vertelt Eric van den Berg, één van de twee Van den Berg-broers die sinds 2008 het familiebedrijf runnen.

Binnen Van den Berg Mouldtech is Pim van den Berg verantwoordelijk voor de relaties, de verkoop en interne organisatie,terwijl broer Eric het ontwerp- en productieproces aanstuurt. Daarnaast werken er nog tien andere collega’s bij de onderneming, waarvan twee nog zeer recentelijk zijn toegevoegd aan het personeelsbestand. Dit tot opluchting van Eric van den Berg, die momenteel met hetzelfde probleem zit als veel van zijn concullega’s in de technische sector: “Het valt niet mee om personeel te vinden”, zo stelt hij.
“We doen er veel aan, onder andere door actief mee te werken aan technische open dagen en door contact te onderhouden met diverse scholen, maar dat levert niet altijd wat op. Een probleem voor ons is ook dat automatiseren nog niet zo heel makkelijk is, zodat we personeelstekort niet op die manier kunnen compenseren. We kijken momenteel bijvoorbeeld wel naar de mogelijkheid om een robot in te zetten voor productiewerkzaamheden, maar die zijn vooral nuttig bij repetitief werk. Wij maken echter unieke, klantspecifieke matrijzen en dan is het heel lastig om een dergelijke machine rendabel te krijgen: de tijd die het kost om de robot te programmeren, is bijna niet terug te winnen met de productie van enkelstuks.”

Van den Berg Mouldtech maakt unieke, klantspecifieke matrijzen voor met name de verpakkingsindustrie.

Verpakkingen

Van den Berg Mouldtech levert vooral matrijzen voor de verpakkingsindustrie. Daarbij wordt een matrijs binnenshuis ontworpen en gemaakt in nauwe samenspraak met de klant. “Meestal komt een klant met een product dat hij wil verpakken, bijvoorbeeld een koekje of een taart en laat ons daar dan een ontwerp voor maken op basis van de vorm en het verpakkingsmateriaal waar hij mee wil werken. Vervolgens maken wij het ontwerp, maken we de prototypes en leveren we de uiteindelijke matrijs. Daarbij houden we natuurlijk rekening met de wensen van de klant. Meestal is het de wens om zo goedkoop mogelijk te verpakken, maar soms heeft de klant ook eisen op het gebied van gebruiksvriendelijkheid. Zo hebben we bijvoorbeeld een matrijs ontwikkeld voor een plastic taartdoos die in de taartfabriek makkelijk in elkaar geklikt kan worden, maar wel zo stevig in elkaar zit dat de consument het geheel bij het deksel kan optillen zonder dat de bodem met de taart eruit valt. Een andere eis bij die verpakking was dat de rand van de bodem niet te hoog mocht zijn. Wanneer iemand een taart aansnijdt en vervolgens wil uitdelen, moet hij namelijk makkelijk met de taartschep onder de taart kunnen komen, iets wat niet gaat met een hoge rand. Tenslotte dienen we bij het ontwerp van de verpakking en de matrijs rekening te houden met de productiefaciliteiten van onze klant.”

Innovatie

Het denken over en werken aan nieuwe verpakkingen ziet Eric van den Berg telkens weer als een uitdaging. “Het is voor buitenstaanders misschien niet direct zo duidelijk, maar we doen hier echt veel aan innovatie. Elke keer weer kijken we naar manieren om bestaande oplossingen te verbeteren en zo meerwaarde te creëren voor onze klanten. Dat is ook de reden waarom we regelmatig investeren in ons eigen machinepark, daarmee kunnen we verbeteringen blijven vinden. Zo hebben we bijvoorbeeld meer dan acht jaar geleden als één van de eerste bedrijven in onze branche een vijfassige freesmachine aangeschaft voor de productie van onze matrijzen. Daarnaast hebben we vorig jaar een dddrop 3D-printer aangeschaft waarmee we inmiddels ook mallen maken voor onder andere matrijzen.”

De aanschaf van de 3D-printer in 2017 kwam niet uit de lucht vallen bij Van den Berg Mouldtech, zo vertelt Eric van den Berg: “3D-Printen heeft al enkele jaren onze aandacht, maar het eerste deel van die tijd hebben we vooral gebruikt om ons te oriënteren en te bedenken wat we precies willen op dat gebied. Zelf denk ik dat het niet heel erg lang meer zal duren voor 3D-metaalprinten een goed alternatief is voor frezen en dat betekent dus dat we er in de toekomst sowieso mee moeten kunnen werken. Vandaar dat we een 3D-printer wilden waarmee we kunnen leren hoe we moeten 3D-printen. Daarnaast moest het natuurlijk ook een printer zijn die de materialen kan gebruiken die voor ons belangrijk zijn. De keuze is mede daarom op de dddrop gevallen, omdat deze bijvoorbeeld ook met carbon kan werken. Interessant is voor ons ook de optie om met RVS-filamenten te printen, waarbij het geprinte model kan worden gesinterd, nadat de kunststof steun is verwijderd. Momenteel werken we echter vooral met PET-G en we kiezen ervoor om die zo veel mogelijk te gebruiken. Overigens is gewoon PLA voor ons niet geschikt, aangezien dat een lager smeltpunt heeft dan PET-G en dat is niet erg handig bij het thermovormen.”

Een product wordt ingescand, zodat hier de juiste verpakking en de bijbehorende matrijs voor kan worden gemaakt.

Toekomst

Metaalprinten mag dan voor Van den Berg Mouldtech op korte termijn nog geen optie zijn, het is wel een techniek die de aandacht heeft binnen het bedrijf. Ook op andere vlakken zijn er genoeg ontwikkelingen die van invloed zullen zijn op de werkzaamheden bij de matrijzenontwikkelaar. Een van de belangrijkste veranderingen is die van de grondstoffen voor verpakkingsmaterialen.“

Met het oog op het milieu is er steeds meer vraag naar bio-afbreekbare verpakkingen als alternatief voor de traditionele plastic producten. De uitdaging is daarbij natuurlijk om een materiaal te vinden dat niet alleen de juiste verpakkingseigenschappen heeft, maar ook goed te integreren is in het productieproces van onze klanten. Momenteel werken we aan matrijzen voor een dergelijk nieuw verpakkingsmateriaal en op basis van onze testresultaten heb ik er alle vertrouwen in dat we binnenkort de matrijzen voor de bijbehorende productielijn kunnen leveren.”

Website Van den Berg Mouldtech
Website dddrop

Comments are closed.