Projectontwikkelaar Coen van Oostrom lanceert EDGE Technologies

30 januari 2018

Coen van Oostrom, CEO van OVG Real Estate, heeft de lancering aangekondigd van EDGE Technologies. Dit technologiebedrijf gaat zich bezighouden met de ontwikkeling en exploitatie van een nieuwe generatie gebouwen die een actieve bijdrage leveren aan de gezondheid van mens en milieu. Het bedrijf zal op zorgvuldige wijze gegevens van deze EDGE-gebouwen verzamelen om de ervaring van gebruikers en de milieuprestaties van gebouwen te meten, te volgen en te optimaliseren. Hiermee lanceert EDGE een product dat de moderne werkplek zal omvormen tot een drijvende kracht achter welzijn, duurzaamheid en innovatie.

Waar moederbedrijf OVG zich exclusief richt op ontwikkeling van haar bestaande portfolio, zal EDGE Technologies zich toespitsen op de ontwikkeling én de langetermijnexploitatie van een nieuwe generatie gebouwen om zo een samenhangende ervaring in verschillende steden te waarborgen. Ieder EDGE-pand wordt gebouwd op hetzelfde technologieplatform en biedt een consistent ontwerp waarin de gebruiker centraal staat, en voldoet aan de behoeften van moderne, dynamische en veeleisende werknemers.

nieuwe generatie gebouwen
“Gebouwen zijn grootste vervuilers”

Van Oostrom, oprichter van OVG en pionier op het gebied van vastgoedtechnologie, zegt hierover: “We leven in een dynamisch tijdperk van innovatie en transformatie; trends die worden aangedreven door de technologische veranderingen van de vierde industriële revolutie. Toch is de industrie waar het allemaal zou moeten gebeuren, de vastgoedindustrie, veelal in het verleden blijven hangen. Gebouwen zijn de grootste vervuilers ter wereld. Ze leveren circa 40 procent van de wereldwijde CO2-uitstoot. De meeste mensen leven en werken dan ook in ongezonde omgevingen. We hebben EDGE Technologies opgericht omdat we weten dat de bebouwde omgeving deel van de oplossing kan en moet zijn. Dat dit mogelijk is, hebben we via geavanceerde technologie en vormgeving bewezen. We zijn al begonnen gegevens te verzamelen die een ongeëvenaard inzicht geven in de manier waarop mensen leven en werken. En we weten dat gebouwen op basis van deze inzichten een ongelofelijk positieve bijdrage kunnen leveren aan onze gezondheid, onze productiviteit, onze steden en uiteindelijk onze planeet. De wereld heeft betere gebouwen nodig en EDGE Technologies heeft alles in huis om deze te leveren.”

Sterk geïntegreerd netwerk

EDGE Technologies is vernieuwend met het implementeren van een sterk geïntegreerd netwerk van IoT-apparaten die op naadloze wijze een brug slaan tussen de systemen van gebouwen en huurders. Data-analyses en zelflerende systemen zorgen voor een continue verbetering van energieprestaties, bezetting en gebruikersproductiviteit. Cloudcomputing combineert data met intelligente systemen binnen de door EDGE ontwikkelde gebouwen en maakt integratie met slimme stadsnetten mogelijk.
Alle EDGE-gebouwen draaien op hetzelfde technologieplatform dat mensen, applicaties en de beheersystemen binnen gebouwen verbindt met een enkele interfacecloud. De verzamelde gegevens kunnen vervolgens worden gebruikt om tijdens de levensduur van het gebouw onderdelen te vernieuwen en nieuwe functies via upgrades toe te voegen. Zo vergaart EDGE Technologies kennis van alle systemen, zoals de eerder genoemde beheersystemen voor energie, bezetting, gebruik en onderhoud om deze op basis van feitelijke gegevens optimaal te laten functioneren. Hun hoofddoel is om met deze gegevens de prestaties van een gebouw op grote schaal te verbeteren.

Website EDGE Technologies
Website OVG Real Estate

Comments are closed.