Landelijke finale CNC draaien en frezen bij STODT Toekomsttechniek

7 maart 2017

Tien kandidaten van vier mbo-scholen staan van 7 tot en met 10 maart in de nationale finale voor CNC draaien en frezen van de Skills Heroes-vakwedstrijden, editie 2016-2017. De locatie van deze CNC draaien en frezen-finale is STODT Toekomsttechniek . WorldSkills Netherlands, STODT Toekomsttechniek en ROC van Twente organiseren samen deze finale in de Gieterij in Hengelo.

STODT Toekomsttechniek is verheugd deze finale van CNC draaien en frezen in huis te mogen hebben. Het betekent een stimulans voor excellentie in vakmanschap. Meer dan 6.000 mbo'ers zijn bij Skills Heroes-vakwedstrijden de afgelopen maanden al de competitie met elkaar aangegaan in vijftig verschillende vakrichtingen, waaronder CNC draaien en frezen. Uiteindelijk kwalificeerden zich tien kandidaten voor de finale in Hengelo. Nog eens 400 mbo-talenten gaan op voor de finales op zeven andere schoollocaties en Skills The Finals in RAI Amsterdam op 16-18 maart. Tijdens de vakwedstrijden in Hengelo strijden de mbo-talenten vier dagen lang. Ze voeren opdrachten uit in hun vakgebied die worden beoordeeld door experts uit onderwijs en bedrijfsleven.

"Niets mooier dan jonge vakmensen te enthousiasmeren en te trainen op CNC-gebied. Deelnemers die de kans grijpen om aan de wedstrijden mee te doen zie je groeien in vakmanschap en sociale vaardigheden. Alle credits voor de deelnemers!", aldus Henk Beldman, CNC-docent van STODT Toekomsttechniek. Meedoen aan de vakwedstrijden betekent voor de kandidaten dat zij een bijzondere leerervaring krijgen die goed is voor de vakmanschapsontwikkeling en de persoonlijke vorming. Hopelijk gaat dat nog meer worden, want de winnaar van de finale CNC draaien en frezen krijgt de kans zich te selecteren voor het WK voor beroepen dat in oktober in Abu Dhabi gehouden gaat worden.

Excelleren

De Skills Heroes-vakwedstrijden worden georganiseerd om excellentie in vakmanschap te bevorderen. Dit past binnen het beleid van het ministerie van OCW om talentontwikkeling, excellentie en skills in het mbo te stimuleren. Jonge vakprofessionals zijn het fundament van werkend Nederland. Hun vakmanschap is onmisbaar voor onze samenleving. Vakwedstrijden stimuleren aankomend talent en vakmanschap, promoten het CNC vakgebied, het beroepsonderwijs én geven studenten de mogelijkheid te excelleren.

Website Skills Heroes
Website WorldSkills Netherlands

Comments are closed.