Leerboek en naslagwerk AutoCAD 2017

13 juni 2016

Onder leiding van de bekende Nederlandse auteur ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CAD College haar nieuwste jaargang van de serie ‘Computer Ondersteunend Ontwerpen’ uitgegeven. Dit boek is voor AutoCAD en alle veranderingen van versie 2017 zijn opgenomen. AutoCAD 2017 is wederom makkelijker geworden. De veranderingen betreffen onder andere het inlezen en omzetten van PDF bestanden, associatieve hartlijnen, een makkelijker bematingsfunctie en snellere 3D-weergave.

Ideaal voor beginners

De auteur heeft bewust gekozen voor een duidelijke scheiding tussen de informatie voor beginnende CAD-tekenaars en gevorderde gebruikers. Beginners krijgen zo de kans stap voor stap de basiskennis en –kunde van het CAD-tekenen te leren zonder dat zij worden overspoeld door ingewikkelde details. 'Het dikke, gebonden boek lijkt beginnende CAD-tekenaars nog wel eens af te schrikken, maar dit is absoluut niet nodig. AutoCAD 2017 is juist heel geschikt voor beginners. Omdat de stappen zo klein zijn en er zoveel afbeeldingen zijn opgenomen is het boek dik geworden. De teksten zijn makkelijk te begrijpen en voorzien van talloze voorbeelden. Doordat het boek een goede mix van theorie, geleide instructie en oefeningen bevat, is het ideaal voor zelfstudie,' aldus Boeklagen.

Ook voor ervaren gebruikers

Voor de experts in CAD-tekenen is dit boek voor AutoCAD 2017 ook een echte aanrader. Het boek bevat veel achtergrondinformatie en is met recht een compleet naslagwerk te noemen. Daarnaast krijgen gevorderde technische tekenaars ook de kans om bij te leren. Naast basisinformatie, zoals de nieuwe interface, dynamische blokken en toolpalettes, kunnen zij specialistische zaken leren, waaronder Sheetsets en fotorealistisch renderen leren.

Nieuw in 2017

De nieuwe functies van versie 2017 komen uitgebreid aan bod. De laatste verbeteringen betreffen onder andere het omzetten van PDF bestanden, de hartlijnen en het nieuwe commando DIM. Deze maakt het bematen van een tekening heel eenvoudig. Veel oudere bematingsfuncties zijn door deze nieuwe functie overbodig geworden. DIM gaat veel tijd besparen. Verder is er een nieuw commando voor een revisiewolk. De mogelijkheden voor PDF zijn flink uitgebreid. U kunt bijvoorbeeld kiezen om een PDF om te zetten naar AutoCAD elementen. Hiermee worden revisies van oude gebouwen een stuk makkelijker. De render-engine is opnieuw verbeterd, waardoor deze sneller werkt. De functionaliteit van de puntenwolken is sterk vergroot. Als u een scan heeft gemaakt van uw omgeving of uw huis, dan kunt u deze met de nieuwe functionaliteit automatisch laten omzetten naar AutoCAD geometrie. Alle vernieuwingen komen uitgebreid aan bod en alle oefeningen worden gegeven vanuit de nieuwste functionaliteit.

Online ondersteuning

Bijzonder aan opleidingsinstituut TEC/CAD College is de online support die het de gebruikers van haar AutoCAD-, Inventor- en Revitboeken biedt. Boeklagen legt uit: We willen graag alle tekenaars en constructeurs helpen met het wegwijs worden in de technisch tekenwereld. Daarom bieden we tientallen instructiefilmpjes aan die oefeningen uit het boek demonstreren. Verder zijn er duizenden symbolen gratis te downloaden en kan de gebruiker de opgedane kennis toetsen via de CADCollege Tools. De website is immens populair. Vooral beginnende gebruikers geven aan dat de online tools de ideale ondersteuning zijn voor zelfstudie.'

AutoCAD 2017, Computer Ondersteund Ontwerpen, ir. R. Boeklagen, ISBN 978.94.92250.08.7 Het boek is opgebouwd uit vijf delen en bevat in totaal 1608 pagina’s. Het hoofdstuk 2D-tekenen beslaat 820 pagina's, 3D ontwerpen 315, Koppelen en samenwerken 30, Aanpassen 150 en het naslaggedeelte 230 pagina’s. Het boek is een gebonden uitgave met leeslint en kost € 59,50 (te bestellen via de website).

Website TEC/CAD College

 

Comments are closed.