Linde AG Engineering investeert in kleurenprint

27 juli 2017

Veel is er gedigitaliseerd in de wereld van ontwerp en productie. Toch is er nog bij genoeg bedrijven behoefte aan geprinte grootformaattekeningen. Een van die bedrijven is Linde AG Engineering uit het Duitse Pullach, gelegen onder de rook van München.


Door de redactie

De Linde Groep is een internationaal industrieel gas- en ingenieursbedrijf dat actief is in meer dan honderd landen. Het bedrijf richt zich tegenwoordig met name op de productie van gassen voor industrieel gebruik, maar ook voor de gezondheidszorg. Dit bedrijfsonderdeel is in totaal goed voor ongeveer vier vijfde van de omzet. De rest wordt met name behaald door de engineeringsafdeling. Deze ontwerpt en maakt installaties die gebruikt worden bij de productie van gassen.

Bij de werkzaamheden van Linde AG Engineering horen ook technische tekeningen. Deze tekeningen kwamen in eerste instantie met een tijdrovend en kostbaar drukproces tot stand. De aanschaf van de PageWide XL 8000 Printer met de online vouwmodule zorgde echter voor een verandering. Voordat de HP PageWide XL 8000 MFP met online vouwmodule in oktober 2015 geïnstalleerd werd, gebruikte Linde AG Engineering drie grootformaatprinters waarmee op piekmomenten tienduizend vierkante meter per maand werd geproduceerd. Voor het afdrukken van pagina‘s werd een zwart-wit LED-printer gebruikt. Twee extra kleurenprinters op basis van wassen tonerparels waren nodig om het groeiende aantal gekleurde pagina’s af te drukken.

“In het verleden werden technische tekeningen doorgaans in zwart-wit afgedrukt, maar de laatste tijd zagen we een aanzienlijke toename van pagina‘s in kleur“, zegt Thomas Riedl, manager van de Reprografische Afdeling bij het hoofdkantoor van Linde in Pullach. “Vijf jaar geleden droomden we dan ook al van een grootformaatprinter die in één keer zwart-wit en kleurenpagina‘s kon produceren. De toen beschikbare oplossingen voldeden echter niet aan onze verwachtingen wat betreft kosten en kwaliteit.”

Kostenbesparingen
De vervanging van de vorige printers door één HP PageWide XL 8000 Printer met online vouwmodule heeft zichzelf terugverdiend: de interne reprografische afdeling kon de kosten voor grootformaatprinten met veertig procent verminderen. Bovendien is Linde AG tevreden over het feit dat het geen minimale afnameverplichting meer heeft.

“De prijs per vierkante meter is zeer concurrerend en we hebben aan flexibiliteit gewonnen. Een andere positieve bijwerking is de lage energieconsumptie vergeleken met LED-technologie. We zijn ons zeer bewust van onze milieu-impact met inbegrip van energieverbruik, grondstoffen en materialen“, bevestigt Riedl.

Uitvoerbeheersysteem
Een ander argument in het voordeel van de HP-oplossing was de integratie met Plossys Netdome, het zakelijke uitvoerbeheersysteem van Linde. Het systeem voldoet nu aan de behoeften van Linde als het gaat om bedrijfsbreed afdrukken en distribueren van documenten en informatie.

De HP PageWide XL 8000 Printer biedt snelheden tot dertig afdrukken per minuut op D/A1-formaat. De technologie van de HP Page-Wide bestaat uit meer dan 200.000 spuitkoppen op een vaste printkop die de breedte van de pagina beslaan en waardoor baanbrekende afdruksnelheden mogelijk zijn. De langere gebruikstijd tussen onderhoudscycli van het station bieden Linde AG Engineering bovendien een aanhoudende productiecapaciteit.

 

 

Website Linde AG Engineering

 

Comments are closed.