Bouw CAD geïntegreerde simulatie-apps met LiveLink for SolidWorks

20 februari 2017

Comsol, leverancier van software voor het modelleren van multifysische fenomenen, simulaties, app-ontwerp en verspreiding hiervan, heeft een vernieuwde versie van de LiveLink for SolidWorks uitgebracht. Het is een toevoeging aan de Comsol Multiphysics-software en maakt het mogelijk om een CAD-model te synchroniseren tussen beide softwarepakketten.

Met de nieuwe versie van LiveLink for SolidWorks is het opstarten en laten draaien van applicaties erg eenvoudig geworden. De applicaties draaien synchroon met de SolidWorks-software. Simulatiespecialisten kunnen met de Application Builder-apps bouwen. Deze apps kunnen onder andere door constructeurs en ontwerpers worden gebruikt om bijvoorbeeld wijzigingen aan geometrieën door te rekenen.

Nieuwe App: Fietsframe Analyzer

Met het uitbrengen van de nieuwe versie van de LiveLink for SolidWorks is ook een nieuwe app: de Bike Frame Analyzer-app, toegevoegd aan de Application Libraries. Deze app laat zien hoe de LiveLink for SolidWorks interactief gebruikt kan worden. Het doel van de app is om de geometrie aan te passen en mechanische spanningen, als gevolg van verschillende belastingen, te berekenen. Denk aan het experimenteren met de afmetingen en materialen.

Beschikbaarheid

Om de laatste versie van de Comsol Multiphysics-software en de Comsol Server-producten te krijgen of om uw huidige installatie te upgraden, ga naar www.comsol.com/product-update.

Website Comsol

Afbeelding linksboven: Image made using Comsol Multiphysics-software and provided courtesy of Comsol.

Comments are closed.