Mikrocentrum en Flam3D slaan handen ineen voor RapidPro 2019

18 juni 2018

Mikrocentrum en Flam3D bundelen de krachten voor de komende editie van RapidPro. RapidPro is een 3D-print/Additive Manufacturing-vakbeurs met congres.

Het doel van de samenwerking is om het evenement nog sterker te positioneren als ‘the place to be’ voor elk bedrijf dat voordeel zou kunnen halen uit 3D-printing. “3D-printing is een technologie die een competitief voordeel kan betekenen voor bedrijven in heel wat sectoren – van automotive over medische toepassingen tot machinebouw. We beseffen dat we nog een hele weg voor de boeg hebben om aan al die bedrijven uit te leggen hoe ze het best de voordelen van 3D-printing kunnen inzetten”, verklaart Pieter Machtelinckx, communicatie-verantwoordelijke van Flam3D. Op RapidPro is het volledige aanbod tegelijkertijd te zien. “Elk bedrijf met visie zou dus minstens een kijkje moeten komen nemen”, stelt Tom Wessels van Mikrocentrum.

Samenwerking op drie vlakken

De samenwerking tussen beide organisaties zal zich concretiseren op drie vlakken. Als eerste is er het contentprogramma op de beurs. De krachten worden gebundeld om toonaangevende sprekers vast te leggen, en een mooi en relevant programma voor de bezoekers op te zetten. “De combinatie van de beurs met het lezingenprogramma spreekt zowel bezoekers als exposanten aan”, verklaart Wessels.

Daarnaast zullen leden van Flam3D via een speciale formule een plaatsje als standhouder op de beurs kunnen boeken. Meer dan 80 organisaties die in Nederland en Vlaanderen actief zijn op het gebied van 3D-printing zijn aangesloten bij Flam3D. “Al deze organisaties representeren zo goed als het hele 3D-ecosysteem: toeleveranciers, fabrikanten, serviceaanbieders, maakbedrijven die additieve of hybride fabricatie toepassen, scholen en onderzoeksinstellingen. Kennis zonder vraag heeft echter geen waarde, en door samen te werken kunnen we vraag en aanbod samenbrengen”, beaamt ook Kris Binon, algemeen directeur van Flam3D.

Tenslotte zullen beide organisaties samenwerken om nog meer (relevante) aanwezigen uit de industrie op de beursvloer te krijgen. Op de vorige editie waren 2.600 aanwezigen, verspreid over twee dagen. “We verwachten de komende editie minstens evenveel bezoekers, maar er is volgens ons zelfs nog ruimte voor groei. Een van de manieren om dat te bereiken, is door samenwerking met complementaire organisaties zoals Flam3D”, besluit Wessels.

RapidPro 2019

De komende editie van RapidPro vindt plaats op woensdag 13 en donderdag 14 maart 2019 in Veldhoven.

Website RapidPro

Comments are closed.