Minister Bruins opent UMCG Protonentherapiecentrum

12 juni 2018

Minister Bruins van Medische Zorg en Sport verrichtte vrijdagmorgen 8 juni de officiële opening van het UMCG Protonentherapiecentrum in Groningen.

Tijdens een kort programma met toespraken, beeld, licht en muziek, heeft minister Bruins de openings-handeling verricht om daarna een rondleiding door het protonentherapiecentrum te krijgen.

Massief bouwwerk

Op het UMCG-terrein is door Visser & Smit Bouw, een VolkerWessels-onderneming,  in de afgelopen drie jaar gebouwd aan een centrum met metersdikke betonnen wanden, vloeren en dak, een deeltjesversneller van 220 ton en de modernste bestralingsapparatuur. Bekijk hieronder de timelapse video van de bouw van het UMCG Protonentherapiecentrum.

Samenwerking Prinses Máxima Centrum

Het UMCG Protonencentrum is het eerste centrum in Nederland dat protonentherapie sinds januari 2018 aanbiedt aan patiënten. Als enig centrum in Nederland behandelt het UMCG ook kinderen met protonentherapie. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht, dat onlangs door de koningin geopend werd.

Website VolkerWessels

Comments are closed.