Nieuwe FARO Design ScanArm

6 februari 2018

FARO introduceert de volgende generatie FARO Design ScanArm specifiek ontworpen met het oog op de meest veeleisende uitdagingen en vereisten waar specialisten op het gebied van productontwerp en -ontwikkeling mee te maken hebben. Deze biedt een uitzonderlijke combinatie van flexibiliteit, betrouwbaarheid, waarde en prestaties dankzij superieure nauwkeurigheid, resolutie en ergonomie.

Prestaties
De nieuwe Design ScanArm 2.0 biedt een tot 25 procent verbeterde systeemnauwkeurigheid vergeleken met de vorige generatie. Specialisten op het gebied van productontwerp en -ontwikkeling kunnen er nu nog zekerder van zijn dat het daadwerkelijke ontwerpresultaat nog beter overeenkomt met het uiterlijk, het gevoel en de complexe geometrie van het bronobject. Bovendien wordt de productiviteit verbeterd door de toevoeging van FAROBlu Laser Line Probe HD, die is uitgerust met geavanceerde blauwe-lasertechnologie en een hoge scansnelheid van maximaal 600.000 punten per seconde.

 

Flexibiliteit en draagbaarheid
De FARO Design ScanArm is nu verkrijgbaar in drie eenvoudig manoeuvreerbare armlengten – 2,5 m, 3,5 m en 4 m – om ervoor te zorgen dat eindgebruikers de optie kunnen selecteren die optimaal past bij de specifieke ontwerpdoelstellingen van hun projecten. Daarnaast is er de optie van dubbele, hot-swappable batterijen, die waar nodig continu gebruik zonder externe voedingsbron mogelijk maken. Voortaan kunnen gebruikers de scan naar het project brengen, in plaats van het project naar de scan.

 

Gebruiksvriendelijkheid
Door de verbeterde ergonomie en het 25 procent lagere totale gewicht raakt de operator minder snel vermoeid. Deze sprong vooruit wat betreft comfort, gecombineerd met een verbeterde manoeuvreerbaarheid, verbetert de productiviteit aanzienlijk, doordat langdurig continu gebruik tijdens de werkdag mogelijk wordt.

De Design ScanArm 2.0 maakt een hoger niveau van efficiëntie mogelijk dankzij de integratie van een intelligent kinematisch sondesysteem voor projecten die contactmeting vereisen. Dit systeem is voorzien van een gereedschap loze snelkoppeling voor snel los- en vastkoppelen en stelt operators in staat om snel over te schakelen van contactprojecten naar contactloze projecten, zonder dat daarbij veel extra tijd en moeite hoeft te worden besteed aan het verwisselen of her kalibreren van sondes.

“In 2017 namen we bij FARO de strategische beslissing dat onze combinatie van technologie en ons unieke begrip van de behoeften van ontwerpingenieurs ons in staat stelden om een aanzienlijk betere efficiëntie mogelijk te maken in de workflow van productontwerp”, aldus Thorsten Brecht, Senior Director - Product Design Vertical. “De eerste Design ScanArm bevestigde onze denkwijze, en aan de hand van die belangrijke lessen ontwikkelden we de volgende generatie ScanArm met meer flexibiliteit, een grotere nauwkeurigheid en een betere ergonomie, die de gebruiker centraal stelt.”

Website FARO | Design ScanArm

Comments are closed.