Het nieuwe meten bij machinefabriek Westerhof

12 mei 2017

De afgelopen jaren is er een toename geweest van machinefabrieken die nieuwe meetoplossingen inzetten bij hun werkzaamheden. Dit geldt met name voor de machinebouw ten behoeve van gespecialiseerde sectoren, zoals automotive, olie en gas. De belangrijkste reden is dat deze sectoren voortdurend nieuwe machines nodig hebben die moeten worden geïntegreerd in bestaande productielijnen.

 

Door de redactie

Westerhof is een machinebouwer die in Nederland al meer dan vijftig jaar aan de weg timmert. Tot de belangrijkste taken van Westerhof horen de ontwikkeling, bouw en integratie van nieuwe machines in bestaande productielijnen. Een hoge nauwkeurigheid bij de initiële metingen is essentieel als basis voor een nauwkeurig 3D-model van de machine. In het verleden was dat het grootste probleem binnen het ontwerpproces, omdat alle metingen voor de 3D-modellen door Westerhof handmatig werden uitgevoerd. Dat was een kwetsbaar proces.

“Wanneer een handmatige meting onregelmatigheden bevatte, moesten we de complete productielijnen of machines opnieuw bouwen, wat hoge kosten veroorzaakt bij zowel ons als bij de klant. Daarom zochten we naar een oplossing die ons de grootst mogelijke nauwkeurigheid zou geven, zodat we deze fouten kunnen voorkomen”, aldus Thijs Lenferink, commercieel manager bij machinefabriek Westerhof. “Voor het maken van 3D-modellen en het inmeten van bestaande productielocaties en machinedelen kozen we na enig marktonderzoek uiteindelijk voor de FARO Focus3D X130 en de FARO Gage, aangezien deze voldeden aan de nauwkeurigheidseisen die onze technici gesteld hadden.”

3D-Model gebied

Machinefabriek Westerhof gebruikt nu de FARO Focus3D X130 voor het maken van een nauwkeurig 3D-model van de locatie waarvoor zij de machines bouwen en integreren. “In plaats van alles handmatig te meten, plaatsen we de FARO Focus3D op vooraf bepaalde plaatsen om zo een volledig en nauwkeurig 3D-model te maken van het gebied. Nu kunnen we een locatie in minder dan twee uur volledig scannen, terwijl we voorheen meer dan een volle dag nodig hadden om de metingen handmatig te verrichten. Met een afstandsnauwkeurigheid tot 2 millimeter beschikken onze modellen bovendien over voldoende nauwkeurigheid.”

De FARO 3D-meetsoftware is compatibel met de CAD-software die in gebruik is bij Westerhof, zodat de technici tijd besparen bij het maken van 3D-modellen. “We kunnen het bestand van de FARO Scene-software uitwerken en in deze omgeving onze 3D-modellen van de machines en productielijnen situeren”, zegt Lenferink. “De concepten worden vervolgens in SolidWorks uitgewerkt tot gedetailleerde ontwerpen. Tijdens deze fase selecteren we in overleg met de klant de benodigde materialen, productiemethoden en assemblage, waarbij we hem het bestand kunnen sturen voor de feedback.”

Westerhof
Controle machinedelen

Naast de FARO Focus3D X130, gebruikt Westerhof ook de FARO Gage voor het meten van de gemaakte machinedelen om te zien of deze overeenkomt met de afmetingen van het 3D-model en de gemaakte werktekeningen. “Voordat we beschikten over de FARO Gage werd dit ook allemaal handmatig gedaan”, legt Lenferink uit. “Met de nieuwe manier van werken kunnen we nu al vroeg in het proces alle mogelijke fouten elimineren. Bovendien kunnen we elke klant nu een gedetailleerd meetrapport van de gemaakte onderdelen aanbieden, dat als bewijs kan dienen en mogelijke discussiepunten weg kan nemen.”

Website FARO

Comments are closed.