Nieuwste Multiphysics-software getoond tijdens Comsol-conferentie 2017

9 november 2017

Comsol, actief op het gebied van multifysische simulaties en applicaties, gaf het publiek een voorproefje van de nieuwste versie van Comsol Multiphysics en Comsol Server op de jaarlijkse Comsol-conferentie in Rotterdam. Deelnemers maakten kennis met recente en toekomstige ontwikkelingen van de software tijdens de toespraak van Svante Littmarck, CEO van Comsol, Inc. "Onze klanten staan in de voorhoede van technische innovaties en ontwikkelen de producten van toekomst,"zegt Littmarck. "Wij werken onvermoeibaar voort om hun werk te ondersteunen door de Comsol-software nog krachtiger te maken én door de samenwerking tussen simulatie-experts en hun collega’s tot dé kern te maken van alles wat we doen. Dit jaarlijkse evenement biedt de gelegenheid om binnen de Comsol-gemeenschap kennis uit te wisselen op het gebied van multifysica modellering."

Het meest opvallende nieuws in Comsol Multiphysics 5.3a, dat in het vierde kwartaal van 2017 wordt gelanceerd, bevat:

  • Akoestiek- en akoestiek-structuurinteracties gebaseerd op een BEM-FEM-methode (hybrid boundary element-finite element)
  • Impulsrespons voor ‘ray-acoustics’
  • Magnetostatica op basis van de hybrid BEM-FEM-methode
  • Geheugenmetalen (shape memory alloy - SMA) voor sterkteberekeningen
  • Nieuwe methode voor simulaties met capacitief gekoppelde plasma’s (CCP)
  • Ondersteuning voor 3DConnexion SpaceMouse-apparaten
  • Turbulente inlaten voor CFD-simulaties
  • 150 nieuwe materialen en 1300 nieuwe materiaaleigenschappen in de Material Library
  • Materiaaleigenschappen van meer dan 60 substraten voor RF en microgolf-analyse

Comsol-conferentie"We zijn zeer ingenomen met het feit dat we nu akoestische simulaties kunnen bieden die mede gebaseerd zijn op de ‘Boundary-Element Method’. Het is een geweldige aanvulling waar veel van onze gebruikers op hebben gewacht", zegt Mads Jensen, technisch productmanager voor akoestiek bij Comsol. "Door het combineren van ‘Boundary Elements, ‘Finite Elements‘ en ‘Ray-Acoustics’ krijgen onze gebruikers ongekende modelleerkracht. Gebruikers kunnen nu het volledige gamma aan akoestische frequenties, van de laagste basnoten tot aan ultrasone golven efficiënt analyseren. En dit alles is inclusief alle denkbare multifysische koppelingen."

De aanwezigen konden via de bèta-versie van de software de nieuwe functies alvast proberen.

Comsol Conference 2017 in een oogopslag

De Comsol-conferentie biedt een uitgebreid technisch programma met zeven bijeenkomsten over de hele wereld. De tweede bijeenkomst, in Rotterdam, trok ongeveer 300 deelnemers en er werden meer dan honderd presentaties gegeven. Er werd uitgekeken naar de Panel Discussions over warmtetransport en akoestische simulaties, beide nieuwe onderdelen van het congresprogramma. In de centrale hal waren demonstraties van leveranciers van technische software en diensten, hardware en HPC-specialisten. Er was een breed scala aan parallelle sessies, waaronder trainingen op het gebied van onder andere warmteoverdracht, structuurmechanica, meshing, solvers, optimalisatie, postprocessing, clusterberekeningen en meer. Daarnaast konden deelnemers hun technische vraagstukken bespreken met Comsol-experts en -ontwikkelaars bij het drukbezochte Demo Station.

Website Comsol / Comsol Conference 2017 Rotterdam
Website Comsol

Comments are closed.