Océ VarioPrint i200, MICR-inkt en PRISMAsync-controller

25 april 2017

Canon Europe breidt haar modellenportfolio binnen de Océ VarioPrint i-serie uit met de nieuwe Océ VarioPrint i200; een 200 ppm sheetfed inkjet-productieprinter. Tegelijk met de Océ VarioPrint i200 introduceert Canon de optie om bij de VarioPrint i-serie de zogenaamde MICR-inkt te gebruiken en komt ook de ‘next generation’ Océ PRISMAsync-controller voor zowel de VarioPrint i200- als i300-modellen op de markt. Deze controller biedt een volledige native pdf-workflow en vergroot de flexibiliteit en efficiëntie in de productieomgeving.

Beide modellen uit de i-serie beschikken daarnaast over nieuwe opties voor invoer van papier en stellen PSP’s in staat om tabbladen en geponst materiaal te verwerken. Voor de huidige gebruikers van de VarioPrint i300 is deze verbeterde flexibiliteit bij verwerking van printmedia beschikbaar via een upgrade.

De Océ VarioPrint i200 sheetfed inkjet-productieprinter beschikt over dezelfde gepatenteerde technologieën voor inkt, printkop en papierverwerking als de VarioPrint i300 en stelt PSP’s in staat om met hogere snelheden een breed scala aan printmaterialen te verwerken, waaronder papier met of zonder coating en papier dat speciaal is behandeld voor inkjet-productie. De nieuwe productieprinter is ontworpen om de kloof te dichten tussen de Canon imagePRESS C10000VP toner-productieprinter met 100 ppm en de Océ VarioPrint i300 met 300 ppm. Klanten die voor de VarioPrint i200 kiezen, hebben de optie om te upgraden naar de VarioPrint i300 zodra een groei in printvolume die stap noodzakelijk maakt.

De ‘next generation PRISMAsync versie 5 workflow’ biedt naast productiviteitsverbetering ook een geoptimaliseerde interactie met andere PRISMAsync-systemen, zoals de imagePRESS en VarioPrint 6000 families, en maakt het voor klanten gemakkelijker om meerdere Canon-systemen in te zetten voor naadloze, met elkaar verbonden workflows. Ook huidige gebruikers van de VarioPrint i300 kunnen ervoor kiezen te upgraden naar de nieuwe versie van PRISMAsync.

De prestaties van de VarioPrint i-serie zijn het resultaat van de Océ iQuarius-technologieën, een aantal innovaties dat inkjet-printproductie met hoge snelheid op losbladige materialen mogelijk maakt. Tot deze innovaties behoren een nauwkeurige invoerregeling, air-assisted papiertransport, precieze papierpositionering, functies voor het gecontroleerd drogen van vlakke uitvoer plus realtime detectie en correctie van inktstoringen tijdens het printen.

Website Canon

Comments are closed.