Ontwerpwedstrijd voor studenten

8 mei 2015

De Vectorworks Ontwerpprijs gaat voor het tweede jaar op zoek naar de meest getalenteerde student-ontwerpers in architectuur, interieur, exterieur en entertainment.

Deelnemen is eenvoudig. Studenten dienen vóór 31 augustus 2015 hun beste (groeps)werk in (ongeacht de gebruikte ontwerpsoftware), beantwoorden drie korte vragen over zichzelf en hun ontwerp, en... maken kans op $10.000.

"De studenten van vandaag zijn de professionals van morgen. Zij moeten creatieve oplossingen bedenken voor de ontwerpvraagstukken van de toekomst", zegt Stewart Rom, marketingdirecteur van Nemetschek Vectorworks. "Met deze ontwerpwedstrijd willen we beloftevolle ontwerpers financieel een duwtje in de rug geven, zodat ze hun dromen kunnen waarmaken."

De wedstrijd

  • Er zijn vier categorieën: architectuur, interieur, exterieur en entertainment. De categorie 'entertainment' wordt enkel op internationaal niveau georganiseerd. Voor de overige categorieën wordt een Benelux-competitie opgezet.
  • De laureaat in elke categorie wint $3.000 (zo'n €2.700) en gratis Vectorworks-software en -training voor zijn/haar faculteit.
  • Alle winnaars stromen door naar de internationale Richard Diehl Award, waarmee één wereldwijde winnaar nog eens $7.000 (ongeveer €6.500) krijgt.

Toelatingsvoorwaarden

  • Student in een ontwerpgerichte opleiding, bachelor of master.
  • Er is geen case of opdracht. Een professionele jury beoordeelt elk project op ontwerp, softwaregebruik, concept, presentatie en antwoorden op de inhoudelijke vragen (bekijk de beoordelingsmatrix).
  • Project uitgewerkt in Vectorworks of andere ontwerpsoftware (max 50 MB - PDF/.mov/.mp4).
  • Inschrijven tot 31 augustus 2015 op www.vectorworks.net/scholarship.


De winnaars in 2014

De eerste editie van de Vectorworks Ontwerpprijs leverde twee laureaten uit de Benelux op: Lisa van het Gentse KASK won de interieurprijs en Alexander van Sint-Lucas in Leuven won de architectuurprijs.
Alle winnaars van Editie 2014 zijn te vinden in de eregalerij.

www.vectorworks.net/scholarship/nl

Comments are closed.