Primeur Desktop Metal op Innovatiedag Design Solutions

22 september 2018

Op donderdag 18 oktober organiseert Design Solutions zijn jaarlijkse Innovatiedag. Naast de presentatie van SOLIDWORKS 2019, inspirerende break-out sessies en de bedrijvenmarkt, verwacht Design Solutions dat er veel interesse zal zijn voor het Desktop Metal Studio System. Het is de eerste keer dat deze innovatieve 3D-metaalprinter werkend te zien zal zijn in de Benelux.

Als gecertificeerde en bekroonde reseller van SOLIDWORKS presenteert Design Solutions op zijn Innovatiedag uiteraard alle verbeteringen en nieuwe functionaliteiten van de volgende release van SOLIDWORKS. Na de lunch zijn er 12 break-out sessies met uiteenlopende onderwerpen verdeeld over 3 blokken. Van plaatwerk tips & tricks tot Model-Based Enterprise, er is voor elk wat wils.

Desktop Metal Studio System
Tussen de sessies door kunnen bezoekers een kijkje nemen op de bedrijvenmarkt. Daarbij zal vooral de 3D-metaalprinter van Desktop Metal in het oog springen. De komst van het baanbrekende Studio System is mogelijk gemaakt door Layertec, het zusterbedrijf van Design Solutions dat 3D-printers verkoopt. Dennie Rijk, Accountmanager Layertec: “Ik ben ontzettend trots dat we het Studio System werkend op de Innovatiedag kunnen laten zien. Dat deze 3D-metaalprinter live in actie te zien is, is echt een primeur in de Benelux.”

Het Desktop Metal Studio System is ontworpen om te opereren in een kantooromgeving en daarmee uniek in de wereld. Peter Jain, Regional Director Europe Desktop Metal, verzorgt op de Innovatiedag een break-out sessie namens het Amerikaanse bedrijf. Hij zal de verschillende systemen toelichten en inzicht geven in de toekomst van 3D-metaalprinters volgens Dekstop Metal.

Blik op de toekomst
Ter afsluiting van de Innovatiedag heeft Design Solutions een inspirerende spreker vastgelegd. Simon Booker van Dassault Systèmes, het moederbedrijf van SOLIDWORKS, zal een interactief verhaal vertellen over de toekomst van 3D-ontwerpen. De Innovatiedag eindigt met een informele borrel om na te praten en te netwerken. Het uitgebreide programma en de mogelijkheid om in te schrijven voor de Innovatiedag vindt u op www.designsolutions.nl/innovatiedag-2018

Website SOLIDWORKS

Comments are closed.