Process Industries Academy voor best practices

7 september 2018

Siemens en Bentley Systems slaan handen ineen

De Siemens-bedrijven Process Industries and Drives en Digital Factories werken samen met Bentley Institute van Bentley Systems aan de oprichting van een Process Industries Academy. Het doel is om de gezamenlijke visie van de bedrijven uit te dragen op het gebied van cloudservices en digitale workflows voor engineering en operations.

Door de redactie

De Process Industries Academy kan als eerste een halve dag worden bijgewoond tijdens de Year in Infrastructure 2018 Conference van Bentley.

Een beschrijving van de manier waarop Bentley Systems en Siemens plant engineering en operation willen optimaliseren met behulp van cloudgebaseerde technologie, is onlangs gepubliceerd in een white paper van ARC Advisory Group. De cloudoplossing – een portal die toegankelijk is via een browser – zal databronnen bijeenbrengen, diverse functionaliteiten bieden en het beheer van zogenaamde digitale tweelingen ondersteunen, gedurende de hele levenscyclus van de assets. Het zou de huidige problemen oplossen van engineeringtools die tijdens het gebruik niet of nauwelijks zijn gekoppeld aan assetinformatie. Daarnaast kan een dergelijke benadering functionele (1D en 2D) en ruimtelijke (3D) informatie samenbrengen. Tenslotte moet deze oplossing compliance management in één enkele omgeving kunnen bieden.

Productiviteit
De Process Industries Academy is bedoeld om organisaties te helpen meer inzicht te krijgen en een doeltreffende digitale strategie te ontwikkelen voor alle aspecten van de levenscyclus van assets, dankzij de praktijkervaring en kennis van toonaangevende experts op dit gebied. 

Door de recente schommelingen op de mondiale olie-, gas- en energiemarkten en de impact hiervan op de procesindustrie, worden de traditionele werkwijzen in deze sector nu gedurende de hele levenscyclus van het project op de proef gesteld. De procesindustrie richt zich op minder kapitaalinvestering in nieuwe projecten en focust meer op het optimaliseren van de productiviteit, de prestaties en het gebruik van bestaande assets. Er worden nieuwe wegen gezocht om de competitiviteit en het bedrijfsresultaat te verbeteren.

Evenwicht
Een optimale benadering van de project delivery en de asset-prestaties vereist aandacht voor de interacties en het evenwicht tussen de organisatiestructuren, de medewerkers en de onderliggende bedrijfsprocessen en -methoden. Dit moet gepaard gaan met de nieuwste technologie om de bedrijfsresultaten waarneembaar te kunnen verbeteren. 

De Process Industries Academy baseert zich op de ervaring en kennis van toonaangevende experts in de sector en biedt sessies met praktijkvoorbeelden gericht op de hoofdaspecten van de digitale aanpak voor de project delivery en asset operations. De deelnemers ontdekken hoe de ontwikkeling van een duidelijke digitale strategie de samenwerking, communicatie en coördinatie van projectteams kan verbeteren en een ideale omgeving schept om het informatiebeheer en de digitale workflows te optimaliseren.

Voorproefje
De eerste sessie van de Process Industries Academy is gepland op 14 november 2018 bij Siemens Process Automation World in Karlsruhe. Een voorproefje van de Process Industries Academy kan eerder al gedurende een halve dag worden bijgewoond in London tijdens de Year in Infrastructure 2018 Conference van Bentley op maandag 15 oktober.

Comments are closed.