PROTOTYPING 2018 op 7 en 8 November in Kortrijk Expo

26 juni 2018

Het jaarlijkse vak evenement PROTOTYPING is aan zijn vierde editie toe. Net als voordien richt het zich op 7 en 8 november 2018 in Kortrijk Xpo (hal 6) op wie actief is op het vlak van industriële productontwikkeling, prototyping en productie in kleine volumes. Organisator Kortrijk Xpo legt, in samenwerking met Howest – Industrial Design Center, een rijk gevuld programma voor.

Tijdens PROTOTYPING komt het totale ontwerpproces aan bod en staan exposanten die bestaan uit bedrijven en onderzoekscentra met technologieën, materialen, tools en technieken voor het materialiseren van ideeën en/of productconcepten centraal. De licht bijgestuurde baseline - Tools & Materialen voor industriële productontwikkeling, van idee tot productieklaar design – maakt meteen duidelijk waarover het gaat. Er is meer dan enkel aandacht voor de gekende onderdelen additive manufacturing, CNC-bewerking, virtuele technologie, VR / AR, engineering, visualisatie, low volume manufacturing, (nieuwe) materialen, elektronica, ontwerpmethodologieën, trendwatching, creativity tools en patenten.

“Hiermee willen we verduidelijken dat PROTOTYPING een vakevent is voor meer dan louter de kleinere bedrijven en spelers op de markt”, licht Bart Grimonprez van het Howest – Industrial Design Center toe. “Daarnaast blijft kleine series in de beschrijving staan en spreken we over productieklaar design voor een product dat later in gelijk welke oplages op de markt kan komen. Wij focussen op de kleine series, de productie op maat, maar qua expositieaanbod stoppen we op het punt waar de ‘massa’ productie of grote series starten. We leggen ook de nadruk op nulseries, dus het verwezenlijken van een eerste productierun voor de massaproductie van start gaat.”

Het bezoekende vakpubliek is zeer divers en bestaat uit mensen van zowel piepkleine bedrijven als multinationals uit de volgende sectoren: productontwikkeling, machinebouw, elektronica, metals & plastics, automotive, additive manufacturing, aviation, medical, art & animation, furniture & lighting…... Het bezoekerscijfer blijft jaar na jaar toenemen (in 2017 een stijging met ruim 22%, tot 2.500 bezoekers) en verwacht wordt dat dit bezoek door het ruime potentieel nog zal stijgen. Geen enkel bedrijf met R&D kan zich immers permitteren stil te blijven staan, innovatie blijft hét sleutelwoord.

“De stijging vorig jaar bewijst dat PROTOTYPING een plaats op de markt veroverde”, stelt event manager Annick Pycarelle. “Wij voelen dat het aanbod in de juiste richting uitgroeit en dat er gaandeweg breder wordt gegaan dan louter prototyping, de insteek bij de start. Al wat met productinnovatie, vernieuwing en creativiteit in de industrie te maken heeft, kreeg de laatste jaren enkel maar méér aandacht.”

Website Protoyping Xpo

Comments are closed.