PSA Retail ontwikkelt interactieve ervaring voor autoshowrooms

5 juli 2017

PSA Retail transformeert autoshowrooms met technologie van Dassault Systèmes. De distributietak van de Franse autogroep PSA heeft een interactieve digitale 'experience' ontwikkeld die het aankoopproces van een auto verrijkt.

PSA Retail gebruikte de oplossing 'Virtual Garage' van Dassault Systèmes om een nieuw retailconcept te creëren, waarbij hoogwaardige digitale visualisaties worden geïntegreerd in de fysieke showroom. In de nieuwe 'Experience Store' in Parijs kunnen klanten digitale modellen van auto's van Peugeot, Citroën en DS customizen en bekijken.

Experience Stores
Het nieuwe showroomconcept neemt per merk slechts 150 vierkante meter in beslag. PSA Retail, de grootste autodistributeur van Frankrijk en de op één na grootste van Europa, wil deze retailformule de komende jaren verder uitrollen. In 2020 moeten er 30 Experience Stores zijn, verspreid over heel Europa.

Emotionele connectie
De high-end virtuele 3D-modellen zijn gedetailleerd en realistisch genoeg om te zorgen voor een emotionele connectie met klanten. Zij kunnen het interieur en exterieur van hun droomauto in realtime aanpassen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om verschillende varianten van een model te tonen en de omgeving, belichting en effecten te wijzigen.

Salestool
De bijbehorende 'autoconfigurators' zijn ook een waardevolle salestool: medewerkers kunnen eenvoudig opties en gedetailleerde specificaties laten zien aan potentiële klanten. Daarvoor hoeven ze geen verstand van 3D-visualisatie te hebben.

Digitale generatie
"Autodealers moeten een steeds grotere keuzevrijheid bieden om de digitale generatie aan te spreken, terwijl de winkelruimte met name in grote steden als Parijs erg duur is", zegt Olivier Sappin, Vice President, Transportation & Mobility Industry bij Dassault Systèmes. "Stel je voor: een showroom zonder fysieke auto's waarin toch emotionele interactie met een auto mogelijk is. Het 3DEXPERIENCE-platform brengt consumenten dichter bij hun toekomstige auto dan een zoektocht door een fysieke showroom." 

Meer informatie over de oplossingen van Dassault Systèmes voor de transport- en mobiliteitsindustrie is te vinden op http://www.3ds.com/industries/transportation-mobility/.

Meer informatie over de 3DEXCITE-applicaties van Dassault Systèmes is te vinden op 3DEXCITE .

Comments are closed.