PTC zet in op geavanceerde licentiëring voor auto-industrie

24 januari 2018

PTC heeft versnelde plannen bekendgemaakt om autofabrikanten te helpen met het omzetten van hun bestaande licenties voor PTC-software naar abonnementslicenties en met de ontwikkeling van de volgende generatie auto’s door de inzet van industrieel innovatieplatform ThingWorx als productontwikkelings- en productieplatform.

PTC bedient al decennia lang diverse toonaangevende bedrijven in de auto-industrie. Zijn productontwikkelings- en productieplatform stelt deze bedrijven in staat om te innoveren en hun operationele efficiëntie te verbeteren. Nu het tempo van ontwikkelingen in de markt voor de volgende generatie auto’s ongekende hoogtes bereikt, is PTC van mening dat de overstap naar abonnementslicenties autofabrikanten in staat stelt om zich op flexibele wijze aan te passen aan de veranderende bedrijfsbehoeften.

Toyota Motor Corporation

PTC levert Toyota sinds 2002 zijn CAD-software Creo 3D en product lifecycle management (PLM)-software Windchill voor het optimaliseren van zijn productontwikkelingsproces en productie-efficiëntie en -kwaliteit. De autofabrikant heeft hier op diverse fronten van kunnen profiteren en is early adopter van de abonnementslicenties na recentelijk een omzettingsovereenkomst met PTC te hebben getekend. PTC zal samen met Toyota het gebruik van flexibele en aanpasbare abonnementslicenties uitbreiden naar locaties in het buitenland en andere bedrijfsonderdelen. Dit gebeurt in het kader van het ‘Reinventing the Way We Work’-initiatief voor de volledige Toyota Group.

ThingWorx Industrial Innovation Platform

PTC gelooft dat bedrijven zich op korte termijn moeten aanpassen aan zowel veranderende waarden en gedrag als aan uitdagende milieuomstandigheden. Tegelijkertijd dienen ze de kansen die het Internet of Things, kunstmatige intelligentie en andere IT-trends te bieden hebben, niet te laten liggen. Vanuit deze gedachte voert PTC zijn inspanningen op om autofabrikanten te helpen met de realisatie van hun strategieën voor wereldwijde digitalisatie. Hiertoe biedt het een reeks van diensten en technologieën aan, waaronder zijn bekroonde ThingWorx Industrial Innovation Platform. PTC is toegewijd aan het succes van Toyota en zal de autofabrikant uitgebreide ondersteuning bieden tijdens diens evaluatie van ThingWorx.

ThingWorx Industrial Innovation Platform biedt bedrijven in de auto-industrie toegang tot tools die de systeemintegratie vereenvoudigen en mogelijkheden voor de bewaking van productieapparatuur, preventief onderhoud en augmented reality-toepassingen. Bedrijven maken gebruik van dit platform om hun processen te transformeren en voordelen te behalen uit de convergentie van de fysieke en digitale wereld.

“We zijn verheugd dat ThingWorx, ons platform voor industriële innovatie, bedrijven van wereldformaat in alle delen van de wereld in staat stelt om hun operationele efficiëntie te vergroten en het Internet of Things waardevol in te zetten”, zegt Jim Heppelmann, de bestuursvoorzitter en CEO van PTC. “We streven ernaar om het ‘Making Ever-Better Cars’-initiatief van Toyota te ondersteunen met de technologie en middelen van PTC.”

Website PTC
Website ThingWorx Industrial Innovation Platform

 

Comments are closed.