PTC Mathcad Prime 4.0

14 maart 2017

PTC heeft een nieuwe versie uitgebracht van PTC Mathcad, het pakket voor het uitvoeren en delen van wiskundige berekeningen. PTC Mathcad Prime 4.0 vult de recent uitgebrachte Creo 4.0 3D CAD- software voor productontwerp aan en biedt ingenieurs de gelegenheid om berekeningen te bekijken, uit te rekenen en te beschermen.

Zo biedt PTC Mathcad Prime 4.0 functionaliteit waarmee gebruikers het intellectuele eigendom kunnen beschermen, terwijl ze toch in staat blijven om de inhoud van hun werk te delen. Met de functie Content Protection zijn bepaalde gebieden te beschermen en af te sluiten zodat de gebruiker zelf kan bepalen op welk niveau derden de gegevens kunnen inzien of aanpassen.

De interoperabiliteit van Mathcad 4.0 is verbeterd ten opzichte van de vorige versie. Zo is het makkelijker geworden om materiaal van andere applicaties te embedden in de worksheets van Mathcad, terwijl de gebruiker ook onderdelen van een Mathcad worksheet kan kopiëren naar MS Word. Indien een externe applicatie kan worden gebruikt als OLE-object, zal het automatisch verschijnen in de lijst van potentiële objecten.

Verder is het makkelijker om in Mathcad Prime 4.0 grotere, complexe werkbladen te hanteren dan in de voorgaande en ten slotte ondersteunt de nieuwe versie ook Windows 10.

Website PTC / Mathcad Prime 4.0

Comments are closed.