PTC lanceert Reality Lab en ThingWorx Asset Advisor

21 december 2017

PTC lanceerde recent testcenter Reality Lab, de ThingWorx Asset Advisor app for service en maakte bekend dat motorproducent KTM diverse nieuwe oplossingen van PTC in gebruik heeft genomen.

 

Reality Lab
PTC gaat een testcenter openen om adoptie van Augmented Reality te stimuleren en nieuwe toepassingen ervan te verkennen. Het testcenter gaat Reality Lab heten en het onderzoek zal worden geleid door voormalige MIT-onderzoekers Valentin Heun en Benjamin Reynolds.
Toen ze werkzaam waren bij MIT Media Lab’s Fluid Interfaces Group richtten Heun en Reynolds samen AR-platform Reality Editor op. Hiermee kunnen gebruikers slimme objecten linken door een lijn te trekken op een smartphone-scherm. Het lab gaat human centered design en human-computerinteractie toepassen op nieuwe technologie voor intuïtievere en meer praktische computer user interfaces voor het beheren van de nieuwste verbonden computer-ecosystemen.

ThingWorx Asset Advisor
PTC lanceert de ThingWorx Asset Advisor app voor onderhoud. Deze app, bedoeld voor onderhoudsmanagers en -medewerkers, maakt remote monitoring en onderhoud mogelijk aan activa die buitenshuis ingezet worden. De app biedt zicht op de verbonden middelen met op de rol toegespitste informatie, zoals conditie, afwijkingen in de werking en remote onderhoud voor de verbonden activa.

KTM
KTM heeft het gebruik van PTC Creo en PTC Windchill aanzienlijk uitgebreid. De motorproducent heeft tevens ThingWorx Navigate geselecteerd, de rollengebaseerde app voor bedrijfsbreed databeheer, die afdelingen snel en eenvoudig toegang geeft tot relevante Windchill-data. Dankzij de uitbreiding zal KTM de productiviteit verder op kunnen voeren om de groeidoelstellingen te realiseren. Voor meer flexibiliteit in kosten en planning is KTM overgestapt op PTC’s abonnementslicentiemodel.

KTM is een van de belangrijkste producenten van racemotoren in Europa. Het bedrijf zet sinds 2015 meer dan 1 miljard om. KTM ontwerpt onder het motto ‘Ready to race’ zowel alle KTM- als Husqvarna Motorcycle-modellen volledig met PTC-oplossingen. KTM onderscheidt zich van andere producenten door de uitgebreide interne ontwikkeling van onderdelen: motorblok, chassis, ophanging en veel andere onderdelen worden zelf ontwikkeld. Daarbij gebruikt KTM hetzelfde CAD-systeem voor het ontwerp van het motorblok en chassis. Door deze nauwe controle op de ontwikkeling is elk onderdeel volledig op elkaar afgestemd, gericht op maximale performance. Dat deze strategie werkt, blijkt uit het feit dat KTM sinds 2001 meerdere keren de Dakar Rally heeft gewonnen.

Website PTC
Website KTM

Afbeelding linksboven: de KTM 1290 Super Duke R. (Mitterbauer H.)

Comments are closed.