REHAU Automotive rolt Siemens-software wereldwijd uit

27 oktober 2017

REHAU Automotive, een Duitse automotive-leverancier en specialist in polymeren, rolt exclusief Siemens-softwareproducten uit die de bestaande engineering-, manufacturing- en kwaliteitsmanagementsystemen vervangen. Met deze uitrol is REHAU één van de eerste automotive-leveranciers die bedrijfsbreed een Manufacturing Execution System (MES) inzet.

Daarnaast implementeert de organisatie een Quality Management System (QMS) geïntegreerd in een Product Lifecycle Management (PLM)-systeem voor product- en procesdigitalisatie en closed loop manufacturing. REHAU vervangt alle bestaande softwaresystemen op vijftien locaties wereldwijd met het volledige Manufacturing Operations Management (MOM) portfolio van Siemens. Dit om concurrentievoordeel te behouden in de vierde industriële revolutie, ofwel Industrie 4.0.

Helmut Ansorge, lid van de Raad van Bestuur bij REHAU Automotive, zegt: “Dit nieuw geïntegreerde softwaresysteem biedt ons de mogelijkheid om alle processen en de logistiek eenvoudig te standaardiseren, zodat we de beste kwaliteit producten kunnen ontwikkelen en leveren op vijftien locaties wereldwijd. Siemens’ geïntegreerde portfolio, enorme ervaring in de industrie en marktleiderschap bieden voor ons het verschil. Zij zijn de perfect geschikte partner om ons te helpen bij de digitalisering en automatisering van al onze engineering- en manufacturing-processen."

Website Siemens PLM Software
REHAU Automotive

Afbeelding linksboven © Christian Grund

Comments are closed.