Samenwerking Bentley Systems en Siemens

15 november 2016

Siemens en Bentley Systems hebben aangekondigd dat ze een overeenkomst hebben gesloten voor een strategische alliantie die nieuwe bedrijfsmeerwaarde moet genereren. De beide bedrijven willen de digitalisering naar een hoger niveau tillen om infrastructuurprojecten sneller te realiseren en bedrijfsmiddelen in complementaire bedrijfsdomeinen optimaal aanwenden.

Siemens en Bentley Systems zullen hierbij in eerste instantie minimaal 50 miljoen euro investeren in de ontwikkeling van gezamenlijke oplossingen om hun respectievelijke aanbod voor infrastructuur en industrie uit te breiden. Hierbij zal volgens beide bedrijven onder andere op innovatieve wijze gebruik gemaakt worden van nieuwe clouddiensten voor een verbonden dataomgeving. In deze omgeving zullen dan de respectievelijke digitale engineeringmodellen van beide bedrijven worden gebundeld.

Naast deze overeenkomst heeft Siemens voor ongeveer 70 miljoen euro van de bestaande aandelen van het gewone aandelenkapitaal van Bentley verworven, in het kader van een bedrijfsprogramma dat zal lopen tot de beursnotering van de aandelen van Bentley Systems.

Website Siemens PLM Software
Website Bentley Systems

 

Comments are closed.