Strategische samenwerking HP en Deloitte in 3D-printindustrie

28 augustus 2017

HP en Deloitte hebben een samenwerking aangekondigd die de digitale transformatie van de wereldwijde productie-industrie moet versnellen. De twee bedrijven gaan samenwerken aan de implementatie van HP’s 3D-printsystemen in grote productieomgevingen. Hierdoor kunnen bedrijven sneller producten ontwerpen en produceren, maar ook een flexibelere supply chain inrichten en het productieproces efficiënter maken.

De samenwerking combineert HP’s Jet Fusion 3D-printtechnologie-oplossingen met Deloitte’s wereldwijde klantennetwerk, diepgaande relaties in de productie-industrie, ervaring in digitale processen en kwaliteit in supplychain-transformaties.

“We staan aan de vooravond van de vierde industriële revolutie. Geen enkele sector in de wereldwijde economie ondergaat een dergelijk radicale transformatie als de US$12 biljoen grote productiemarkt”, aldus Dion Weisler, president en CEO HP Inc. “Bedrijven die investeren in digitale ontwikkeling geven hun concurrenten het nakijken. Verder bouwend op onze 3D-printtechnologie helpen we bedrijven, samen met Deloitte, om te transformeren en te winnen in deze nieuwe tijd.”

“De digitalisering van de wereldwijde productiemarkt heeft gevolgen voor bedrijven en consumenten over de hele wereld. 3D-printen speelt een belangrijke rol bij de fundamentele verandering van productie zoals we dat tegenwoordig kennen”, zegt Punit Renjen, Global CEO Deloitte. “Deze samenwerking omvat twee uitzonderlijke merken en brengt HP’s leidende 3D-printplatform samen met Deloitte’s digitale productie-ervaring en wereldwijd klantbereik.”

De snelheid, kwaliteit, betrouwbaarheid en het kostenplaatje van HP’s 3D-printoplossingen verbeteren de operatie bij steeds meer internationale bedrijven, waaronder BMW Group, Jabil, Johnson & Johnson, Nike. Met de mogelijkheid om de kosten te verlagen, productiesnelheid en -flexibiliteit te verhogen, distributiegrenzen te vervagen en wereldwijd nieuwe markten te creëren, helpt 3D-printen bij het ontgrendelen van een nieuwe industriële revolutie.

Dit initiatief is onderdeel van HP’s en Deloitte’s langdurige samenwerking om de digitale transformatie binnen ondernemingen te versnellen. De samenwerking start in de VS en wordt daarna uitgerold naar andere continenten.

 

Website Deloitte
Website HP

Comments are closed.