SCIA en IDEA StatiCa versterken hun samenwerking en breiden deze uit naar de Benelux

5 september 2019

Na twee jaar van positieve samenwerking op de Franse markt breidt SCIA haar partnership met IDEA StatiCa verder uit. Zodoende wordt de onderneming – die deel uitmaakt van de Nemetschek Group – ook voor haar thuismarkt de Benelux officieel verdeler voor de uitgever van verbindingssoftware.

Een Frans succesverhaal
In 2017 sloegen SCIA en IDEA StatiCa de handen in elkaar om de berekeningssoftware voor stalen verbindingen IDEA StatiCa Connection op de Franse markt te zetten. Deze samenwerking was allesbehalve toeval, gezien het feit dat de software een perfecte aanvulling vormt op SCIA Engineer. Voortbouwend op dit succes werd SCIA recent ook officieel verdeler van de verschillende IDEA StatiCa softwareoplossingen die toegewijd zijn aan de betonsector, met name IDEA StatiCa “Concrete”, “Detail” en “Prestressing”.

Het grote gebruiksgemak van de IDEA StatiCa software en de afwezigheid van equivalente software zorgden voor een veelbelovende start in Frankrijk. Onder de gebruikers vinden we onder meer Eiffage Métal, SMB Constructions Métalliques en de Briand groep.

Het beste van twee werelden
Deze samenwerking is van groot belang voor beide partijen, gezien de mogelijkheden die IDEA StatiCa biedt voor de berekening van complexe verbindingen (die gebruikelijk zijn voor staal) en het wapeningsontwerp van ongebruikelijke types elementen uit gewapend beton en spanbeton.

Voortaan kan SCIA haar klanten dus voorzien van een   oplossing voor structurele analyse – SCIA Engineer – die naadloos integreert met de allerbeste oplossing voor het ontwerp van stalen verbindingen. Bovendien kan SCIA ook een superieure standalone oplossing aanbieden voor het snel checken van betonnen structuren (inclusief voor- en naspanning)

“Bouwkundig ingenieurs verdienen toegang tot de beste tools en workflows die geleverd worden door competente experts. We zijn erg blij met de samenwerking met SCIA en de gehele Nemetschek Group aangezien dat precies is waar zij voor staan.”
– Lubomir Sabatka, CEO, IDEA StatiCa

Een rooskleurige toekomst
De samenwerking tussen SCIA en IDEA StatiCa wordt dus sterker en breidt zich voor zowel staal- als betonoplossingen uit naar België, Nederland en Luxemburg. Dit zal zowel nu als in de toekomst leiden tot innovatie en op die manier bijdragen aan het succes van alle klanten.

Om al haar klanten de best mogelijke ervaring te kunnen bieden, zal SCIA hen met betrekking tot de IDEA StatiCa software ondersteunen via de gebruikelijke supportkanalen.

“We zijn ontzettend enthousiast over deze versterkte relatie met IDEA StatiCa. Onze klanten zijn onze absolute prioriteit en door samen te werken met IDEA StatiCa weten we zeker dat we hen kunnen voorzien van de perfecte aanvulling op onze eigen berekeningssoftware.”
– Herman Oogink, Head of Strategic Alliances, SCI

Website SCIA

Comments are closed.