Siemens NX biedt multidisciplinaire tools voor productontwikkeling

24 oktober 2017

Versie 12 van Siemens NX is beschikbaar. Deze nieuwe versie levert de volgende generatie ontwerp-, simulatie- en productie-tools, waarmee bedrijven volledig profiteren van de digital twin in het hele ontwikkelingsproces. NX 12 verenigt elektrische, mechanische en controlesystemen door de integratie met Mentor Graphics Capital Harness en Xpedition-portfolio’s voor elektronische systemen, harnas en PCB-design. Gecombineerd bieden deze oplossingen een multidisciplinaire platform.

Siemens NX ondersteunt tools die gebruikt worden voor systeemgedreven productontwikkeling op het hoogste niveau. Het is gebaseerd op de RFLP (Requirements, Functional, Logical en Physical) methode, waardoor het logische en fysieke abstracties in zowel elektronische als mechanische domeinen verbindt. Het is gebaseerd op de Convergent Modeling-technologie, waarmee ontwerpers naadloos werken en modelleren met een combinatie van mesh en precieze geometrie. De nieuwe versie combineert tools voor ontwerpoptimalisatie, geavanceerde geometriecreatie, freeform shaping en parametrisch ontwerpen om generative design werkelijkheid te laten worden.

“Deze laatste versie van NX is duidelijk een belangrijke mijlpaal voor Siemens en zijn klanten”, zegt Allan Behrens van Taxal. “Het gaat verder dan de eerdere convergent technologie om significante ontwikkelingen op gebied van generative, additive en multidisciplinair ontwerp op een indrukwekkende manier te ondersteunen. Met dergelijke belangrijke aanvullingen is NX12 in staat om perfect in te spelen op de tijd dat productontwikkeling veeleisender en complexer wordt. Deze ontwikkelingen maak deel uit van een grotere uitrol van functionaliteiten die ook toepasbaar zijn voor de prestaties van grotere assemblages en modelgebaseerde engineering. Door het toevoegen van de elektrische en embedded technologie van Mentors EDA en de opmerkelijk snelle integratie van de elektrische systemen, harness- en PCB-elementen met het NX-ecosysteem, biedt Siemens een complete oplossing die waardevol kan zijn voor meer sectoren dan alleen de auto- en luchtvaartindustrie.

Website Siemens PLM Software
Website Taxal

 

Comments are closed.