Siemens PLM Software introduceert Solid Edge 2019

8 juni 2018

Siemens brengt een nieuwe versie van Solid Edge op de markt. Solid Edge 2019 heeft een aantal nieuwe functionaliteiten op het gebied van elektrisch design en printed circuit board (PCB)-ontwerp. Ook bevat Solid Edge 2019 nieuwe beheermogelijkheden, volledig geïntegreerde simulatie-analyses en de nieuwste tools op het gebied van substractive en additive manufacturing. Daarnaast kunnen gebruikers binnen Solid Edge veilig samenwerken aan projecten in een cloud-omgeving.

Solid Edge is een softwareportfolio van betaalbare en eenvoudig te gebruiken tools voor alle aspecten van het productontwikkelproces – van mechanisch en elektrisch design tot simulatie, productie, technische documentatie en data management. De toevoegingen in de nieuwste release maken het eenvoudiger voor kleinere en grotere organisaties om te innoveren door gebruik te maken van de end-to-end digital twin.

elektrisch design

Geïntegreerde softwareoplossingen zijn cruciaal in de complexe ontwerpprocessen van vandaag. Solid Edge Wiring Design bevat ontwerp- en simulatietools waarmee gebruikers niet alleen in korte tijd bedradingsdiagrammen kunnen samenstellen, maar ook elektrische systemen kunnen verifiëren. Solid Edge Harness Design voegt daarnaast intuïtieve tools toe voor het ontwerpen van bekabeling en foamboards, inclusief automatische onderdelenselectie, ontwerpvalidatie en de mogelijkheid om productierapporten te genereren. Solid Edge PCB Design, tenslotte, versnelt schematic capture en PCB layout en is volledig geïntegreerd met mechanisch design, waardoor kosten kunnen worden bespaard.

De nieuwste versie van Solid Edge heeft nieuwe modulaire functionaliteiten op het gebied van plant design, met Solid Edge P&ID Design en Solid Edge Piping Design. Design-functionaliteiten zoals geautomatiseerd 3D piping design met uitgebreide libraries van 3D-onderdelen en volledig geautomatiseerde isometric drawing output voor plant design, wat gebruikers helpt om ontwerpfouten te voorkomen.

elektrisch design

“Onze klanten worden voortdurend geconfronteerd om sneller te werken in een steeds complexer wordende omgeving. Dat brengt uitdagingen met zich mee, maar ook kansen om zich te differentiëren”, aldus John Miller, senior vice president Mainstream Engineering bij Siemens PLM Software. “Ik ben ervan overtuigd dat de integratie van vooraanstaande technologieën van Mentor en de volgende generatie design-functionaliteiten in ons Solid Edge 2019-portfolio onze klanten gaat helpen om te innoveren in het nieuwe tijdperk van digitalisering.”

Website Siemens PLM Software / Solid Edge 2019

Comments are closed.