Siemens Simcenter zorgt voor meer mogelijkheden systeemsimulatie

23 januari 2018

Siemens presenteert de nieuwste versie van Simcenter Amesim software, zijn platform voor 1D mechatronische systeemsimulatie. Als opvolger van LMS Imagine.Lab Amesim verbetert deze versie de productiviteit van systeemsimulatie door een sterk verbeterde gebruikerservaring en betere integratie in het ontwerpproces te bieden. Twee nieuwe producten, Simcenter Webapp Server en Simcenter Embedded Software Designer, zorgen voor een uitbreiding van de mogelijkheden van systeemsimulatie binnen het Simcenter-portfolio. Nieuwe versies van Simcenter System Synthesis en Simcenter Sysdm faciliteren architectuur-creatie voor systeemsimulatie en modelbeheer.

Met deze toevoegingen aan het Simcenter™-portfolio, een suite met simulatiesoftware en testoplossingen, kunnen engineers eerder in het ontwikkelproces accurate ontwerpen maken en ontwerpcycli versnellen wat resulteert in hoogwaardige producten.

Simcenter Amesim is een geïntegreerd en schaalbaar systeemsimulatie-platform dat het mogelijk maakt voor gebruikers om gedurende de ontwerpcyclus de performance van mechatronische systemen virtueel inzichtelijk te krijgen en te optimaliseren.

Uitgebreide bibliotheken met multi-fysische componenten, gecombineerd met applicatie- en industrie gerichte functies, zorgen ervoor dat systeemsimulatie-engineers snel modellen kunnen maken en accurate analyses uit kunnen voeren. Simcenter Amesim ondersteunt de Functional Mockup Interface (FMI) en Modelica®. Deze kunnen gekoppeld worden aan CAE, CAD en besturing-softwarepakketten, alsook aan andere Simcenter-oplossingen en Teamcenter® software. Deze flexibiliteit zorgt voor eenvoudige integratie in diverse bedrijfsprocessen. De laatste versie biedt geoptimaliseerde modeling-workflows en een volledig nieuw ontworpen gebruikersinterface om ergonomie en productiviteit te verbeteren door harmonisatie met andere Simcenter-oplossingen.

Simcenter

“Dankzij de responsiviteit van het Siemens PLM Software-team, kunnen we met de nieuwe functionaliteiten in Simcenter Amesim het modelleren effectiever uitvoeren en de pompeffecten in ons brandstofsysteem bestuderen”, zegt Michael E. Herbstreit, associate technical fellow Engineering Platform Systems bij The Boeing Company.

“Deze laatste versie van onze systeemsimulatie-oplossing zorgt niet alleen voor verbeteringen waarmee onze klanten producten van de toekomst kunnen ontwerpen, het verbetert ook de integratie met andere Simcenter-oplossingen. Hiermee bieden we een uitgebreide simulatie- en testsuite, om in elke stap van het volledige productontwikkelproces te kunnen blijven innoveren”, zegt Jan Leuridan, senior vicepresident Simulation & Test Solutions bij Siemens PLM Software.

Website Siemens PLM

Comments are closed.