Siemens verrijkt NX-software met AI en machine learning

19 februari 2019

Siemens introduceert de nieuwste versie van NX -software, die is uitgebreid met machine learning (ML) en kunstmatige intelligentie (AI). De NX-software bestaat uit een geïntegreerde toolset met ontwerp-, simulatie- en productieoplossingen.

De nieuw uitgebrachte features verbeteren onder andere de gebruikersinterface. Deze kan zich voortaan automatisch aanpassen aan de behoeften van verschillende soorten gebruikers van meerdere afdelingen, wat zorgt voor een hogere adoptiegraad. 

Daarnaast realiseert Siemens met de vernieuwde NX-software een computer-aided technology (CAx) -systeem van hogere kwaliteit en helpt het bedrijven bij het ontwerpen van robuustere digital twins.

HyunMin Kim, principal engineer bij Samsung Electronics Co., LTD: “NX is het eerste CAD-product dat kunstmatige intelligentie en machine learning integreert. Ik vind de nieuwe flexibele User Interface van grote meerwaarde voor onze gebruikers, het stelt hen in staat om productiever te werken.”

Machine learning wordt steeds vaker ingezet in het productontwerpproces om concurrenten voor te blijven in de markt, omdat ML snel en efficiënt waardevolle bedrijfsinzichten oplevert en daarnaast grote hoeveelheden gegevens kan verwerken, analyseren en daarvan leert. Daarnaast kunnen AI en ML kunnen ook worden ingezet voor het volgen van de handelingen van gebruikers, zowel de successen als de mislukkingen, zodat de juiste NX-commands gegeven worden en de CAx-omgeving voor iedere gebruiker gepersonaliseerd kan worden.

“Bij CAD-toepassingen gaan extra functionaliteiten vaak ten koste van de gebruiksvriendelijkheid. Hoe uitgebreider een programma wordt, hoe moeilijker het is in gebruik”, aldus Chad Jackson, hoofdanalist bij Lifecycle Insights. “De flexibele interface in NX biedt hiervoor uitkomst, het stuurt namelijk zowel nieuwe als bekende gebruikers naar de juiste functionaliteit op het juiste moment.”  

Door een voortdurende uitbreiding van het Siemens Digital Innovation Platform kunnen klanten de meest uitgebreide digital twins en productieomgeving creëren. De integratie van ML en AI in NX-software biedt daarnaast snelheid, kracht, efficiëntie en intelligentie, zonder dat deze kenmerken expliciet moeten worden geprogrammeerd. Dit levert klanten veel mogelijkheden op; het verbetert het ontwerpproces en uiteindelijk het hele productaanbod, en daarnaast verkort het de time-to-market. De NX Command Prediction module is de eerste kennismaking met de NX-user interface architectuur op basis van machine learning, en zal de basis vormen voor andere UI-oplossingen.

“Hoewel uitgebreid onderzoek naar mens-computer-interactie een prima statische interface opleverde, is de perfect op maat gemaakte interface er nog niet”, aldus Bob Haubrock, Senior Vice President, Product Engineering Software bij Siemens PLM Software. “De nieuwste versie van NX gebruikt machine learning en AI om gebruikersactiviteit te monitoren, wat gaat goed en wat niet? Dit bepaalt hoe de NX-commando’s het beste kunnen worden benut en hoe ervaringen uit het UI worden gebruikt voor personalisering van de CAx-omgeving. Zo kan de interface zodanig worden aangepast dat gebruikers productiever worden en de adoptiegraad verbetert, met efficiëntere productontwikkelingsprocessen als resultaat.”     

Website Siemens PLM

Comments are closed.