Siemens voegt augmented reality toe aan Solid Edge 2020

26 juni 2019

Siemens Digital Industries Software kondigt de nieuwste versie aan van Solid Edge software.

De software bevat verbeteringen die kleine en middelgrote productiebedrijven in staat stellen om de productontwikkeling en productieprocessen te versnellen. 

Met nieuwe functies, zoals augmented reality (AR), uitgebreide validatietools, Model Based Definition en 2D Nesting, biedt Solid Edge 2020 de nieuwste technologieën om de samenwerking te verbeteren en het ontwerp-naar-productieproces volledig te digitaliseren.

Solid Edge 2020 levert nieuwe AR-capaciteiten waarmee gebruikers hun ontwerp op nieuwe manieren kunnen visualiseren. Dit verbetert de interne samenwerking, maar ook de samenwerking met leveranciers en klanten tijdens het ontwerpproces.

De nieuwe validatietools zijn geïntegreerd voor het uitvoeren van bewegings- en vibratiesimulatie, waardoor klanten minder vaak dure prototypen nodig hebben. Door de toevoeging van Model Based Definition kunnen klanten onderdelen, assemblages en productie-instructies volledig digitaal maken vanuit een 3D-model. Ook zijn er 2D Nesting mogelijkheden toegevoegd om snijpatronen te optimaliseren, verspilling en kosten te verminderen en productieprocessen te versnellen. Solid Edge 2020 levert bovendien honderden essentiële CAD-verbeteringen, zoals nieuwe plaatmetaalopties, drie tot tien keer snellere grote assemblageprestaties en nieuwe datamigratietools. 

“Het nieuwe aanbod van Model Based Definition voor Solid Edge 2020 is precies wat we nodig hebben”, zegt Daniel Froehlich, PLM Business Manager, afdeling Standaardisatie bij Eagle Burgmann. “Het helpt ons niet alleen papierloos te worden, het is een enorme stap in de richting van een volledig digitale omgeving. Als we ons digitale model gebruiken om 3D-PDF’s te maken, kunnen we onze ontwerpen delen zonder extra tekeningen te maken.” 

Website Siemens

Comments are closed.