Simcenter 3D verbetert computer-aided engineering en simulatie

2 november 2017

Siemens presenteert de nieuwste versie van Simcenter 3D, één van de belangrijkste omgevingen voor multidisciplinair computer-aided engineering (CAE), met nieuwe uitgebreide oplossingen binnen diverse simulatiedisciplines. Simcenter 3D is een geavanceerde standalone CAE-applicatie voor analisten en discipline-experts die met data van verschillende CAD-bronnen werken.

Omdat de oplossing op het Siemens NX-platform is gebouwd, werkt deze ook naadloos samen met NX CAD. Met meer uitbreidingen dan eerdere releases ondersteunt Simcenter 3D – onderdeel van Siemens’ Simcenter-portfolio van simulatie- en test-oplossingen voor predictive engineering analyse – engineers bij design in sectoren als automotive, luchtvaart en industriële mechanismen.

Deze nieuwste versie biedt topologie-oplossingen die naadloos samenwerken met Convergent Modeling-technologie om uitgebreide generatieve design-workflows te bieden. Deze oplossingen bieden accuratere beweging-modeling en efficiëntere akoestiek en structurele dynamische simulaties. Simcenter 3D biedt nu uitgebreide ondersteuning voor non-lineaire oplossingen voor algemeen gebruik, gebaseerd op de NX Nastran multi-step non-lineair oplosser en geavanceerde analyse van composieten gebaseerd op LMS Samtech Samcef-software.

Simcenter 3D stroomlijnt de creatie van grote productielijnen zoals in de automotive industrie.

De nieuwste release biedt ook verschillende verbeteringen om industriële workflows te verbeteren in verschillende sectoren. De oplossing ondersteunt modeling-verbindingen in grote productielijnen en biedt accurate simulatie van flexibele pijpen en slangen.

Website Siemens PLM Software

Comments are closed.