Skatter voor vegetatie, in SketchUp

21 juni 2016

Skatter is een plug-in voor objectverspreiding in SketchUp en met name bedoeld voor scenes met veel objecten, zoals bijvoorbeeld een harig tapijt in een woonkamer of de vegetatie in een groot bos. Dankzij de 'Render Only'-functie, zendt Skatter alle informatie direct door naar de render engine, zonder SketchUp te belasten. Hierdoor blijven bestanden lichtgewicht en handelbaar. De 'Render Only'-functie van Skatter wordt ondersteund door V-Ray, Thea, Corona, Twilight, Raylectron, Indigo en Kerkythea.

Skatter heeft een uitgebreide bibliotheek met vegetatie en is daarnaast volledig parametrisch. Elke optie en parameter wordt daarbij opgeslagen, dus de gebruiker hoeft niets te verwijderen en/of vanaf niets te beginnen.

Met behulp van Distribution is het mogelijk om objecten willekeurig te verspreiden, op een grid, op hoekpunten en vlakken. Met de hoogte-, hellings- en overlappingsparameters is de verspreiding vervolgens te finetunen. En dankzij waarschijnlijkheden is bij de verspreiding van meerdere soorten objecten een juiste mix te creëren. Objecten zijn daarnaast willekeurig te plaatsen door gebruik te maken van translatie, rotatie, verschaling en spiegeling.

Website Design8

 

Comments are closed.