Smart City Roads Monitor app wint internationale award

31 mei 2016

Antea Group en Imagem hebben de Geospatial Excellence Award gewonnen. De bureaus wonnen de internationale award met de Smart City Roads Monitor app. Een app waarmee gemeenten hun wegennetwerk efficiënter kunnen beheren en monitoren. De award werd uitgereikt op het Geospatial World Forum dat van 23 tot 26 mei in het WTC in Rotterdam werd gehouden.

De informatiebehoefte van gemeenten groeit snel. Zeker in een tijd waarin wereldwijd wordt ingezet op Smart Cities: stedelijke ontwikkelingen waarbij integrale ICT-oplossingen zorgen voor (kosten)efficiënter assetmanagement van publieke voorzieningen. Alleen al in Nederland spenderen gemeenten 10 miljard euro aan het beheer en onderhoud van deze openbare voorzieningen. Het wegennet heeft hier een groot aandeel in.

Big data

Bij het beheren en monitoren van het wegennet komen veel data kijken en worden veel data geproduceerd. Wie deze data goed weet te managen en te vertalen naar bruikbare informatie, is in staat om het wegennet efficiënter en duurzamer te beheren en te monitoren. De Smart City Roads Monitor app is gebaseerd op Hexagon Smart M.App platform. De app combineert onder meer analyses, actuele kaarten, historische data en statistieken en vertaalt deze data naar heldere informatie.

Veelbelovend

De tool helpt gemeenten om beheerplannen kostenefficiënter in te richten en beter te prioriteren, maar stelt hen ook in staat om informatie op een eenvoudige en heldere manier te ontsluiten en plannen te onderbouwen. Hiermee vormt de Smart City Roads M.app een waardevol en veelbelovend instrument bij assetmanagement en het verbeteren van onze leefomgeving.
Naast de Smart City Roads M.app ontwikkelde Antea Group samen met Imagem meerdere oplossingen, onder meer op het gebied van ondergrondse infrastructuur, watervoorziening, vastgoed en milieubeheer.

Website Anteagroup
Website Imagem

 

Comments are closed.