Straatman laat alle afdelingen profiteren van 3D en PDM

6 december 2018

Intensief implementatietraject werpt zijn vruchten af

De balustraden, trappen, hekken en afscheidingen van Straatman uit het Gelderse Lichtenvoorde worden vervaardigd in eigen beheer. Mede door de vergaande productieautomatisering kan het bedrijf efficiënt produceren, waarbij uiteenlopende technieken worden ingezet, zoals het lasersnijden van platen en buizen, rupsloos lassen en machinaal afbramen. CAD-Magazine sprak met Bart Peters, bedrijfsleider bij Straatman, over het nut en de noodzaak van goed databeheer.

Door Lambert-Jan Koops

Een van de vele wenteltrappen die Straatman produceert, de Wenteltrap SP-OSS.

Het bedrijf Straatman bestaat momenteel uit twee vestigingen: een kantoor- en een productielocatie. Opvallend is daarbij dat de kantoorafdeling het grootst is. Straatman is een echt projectenbedrijf. Volgens Peters is het echter vrij logisch dat het kantoorpersoneel in de meerderheid is: er wordt binnen het bedrijf heel veel aandacht besteed aan het uitwerken van onderdelen in 3D en de koppeling met BIM, terwijl tegelijkertijd veel onderdelen door externe leveranciers worden geleverd. “Dankzij het werk in 3D en BIM is het mogelijk om elk onderdeel exact op maat te bestellen, zodat de medewerkers op de productieafdeling deze niet meer hoeven te bewerken voor ze deze monteren en aflassen. Dat scheelt enorm veel tijd en dus mankracht. En omdat we de nabewerking ook uitbesteden en bijvoorbeeld de poedercoating extern wordt aangebracht, kunnen we het werk aan met een relatief kleine groep productiemedewerkers. Daarbij vinden we het overigens wel erg belangrijk dat we een deel van de productie, zoals het las- en monteerwerk, in eigen handen houden. Door die bewerkingen zelf te voeren kunnen we altijd de kwaliteit van onze producten borgen.” Met het ontwerp en de productie van balustraden, trappen, hekken en afscheidingen levert Straatman producten die gezichtsbepalend kunnen zijn binnen bouwprojecten. In de praktijk heeft het bedrijf dan ook altijd te maken met twee opdrachtgevers: de aannemer die het product voor een nette prijs en tegen de juiste specificaties wil hebben en de architect die wil dat het visueel past binnen zijn ontwerp. “Onze strategie is dat we altijd eerst gaan praten met een aannemer. Pas als deze tevreden is over de prijs en de kwaliteit stappen we naar de architect met een voorstel om zo beide klanten tevreden te krijgen. Ook hiervoor geldt weer dat de inzet van 3D buitengewoon belangrijk is, omdat 3D-modellen de visuele weergave zijn van de gemaakte afspraken. Op die manier komt er nooit meer iemand voor verrassingen te staan.”

Relatief nieuw
Het enthousiasme van Peters over het gebruik van 3D-modellen is duidelijk voelbaar. Voor Straatman is het ook nog een relatief nieuwe techniek, aangezien het bedrijf tot 2013 nog alles deed in 2D. Peters vertelt waarom het bedrijf nog niet eerder was overgestapt. “In 2007 zijn we al begonnen met het bestuderen van de overstap van 2D naar 3D. We voelden dat de engineeringssnelheid verder omhoog moest en dat de limiet van 2D op zichzelf wel was bereikt. Omdat we niet over één nacht ijs wilden gaan, hebben we destijds ruim de tijd genomen om te zoeken naar 3D-pakket dat het beste aansloot op onze wensen. We hebben daarvoor verschillende pakketten getest, maar waren nog niet meteen tot een conclusie gekomen. Tijdens de crisis werd het echter steeds duidelijker dat een overstap echt noodzakelijk was, waarbij we verder moesten kijken dan alleen maar de introductie van 3D CAD. Voor een goed beheer van de engineering en het bedrijfsproces dienden we ook een beheersysteem te implementeren. Dus toen we eenmaal hadden gekozen voor HiCAD, zijn we ook meteen overgestapt op product datamanagement met HELiOS.”

Automatiseringstraject
Straatman is in 2013 gestart met de implementatie van ISD HiCAD en HELiOS en is toen ook een bijbehorend automatiseringstraject gestart. “Dat moest wel omdat we daarmee de sterke engineeringsafdeling wilden creëren die we tegenwoordig hebben”, zo legt Peters uit. “Het automatiseringstraject was echter wel een serieuze uitdaging, aangezien dit veel maatwerk vergde waarbij software moest aansluiten op de processen binnen ons bedrijf. Tijdens het hele implementatietraject hebben we dan ook nauw samengewerkt met softwareleverancier ISD met wie we minimaal elke week wel contact hadden. De ISD-consultant werd daarbij haast een medewerker van ons bedrijf, wat denk ik ook een goede zaak is geweest. Alleen wanneer iemand een bedrijf als Straatman goed kent en mee heeft gelopen, kan hij immers de essentie begrijpen van waar zo’n onderneming mee bezig is.”

In 2015 werd de implementatie van HiCAD, HELiOS en het ondersteunende maatwerk afgerond. Toen de softwaretechnische kant van het verhaal eenmaal was afgerond, werd het ook mogelijk om snel te groeien, zo merkt Peters op: “Vlak na de implementatie waren we met zes engineers en momenteel zijn het er al tien. Op engineeringgebied is de invoering van de nieuwe software dan ook een groot succes.”

 

De Straatman Spijlbalustrade SB-OSTB-S.

Koppelingen
Voor het product datamanagement maakt Straatman gebruik van een aangepaste versie van HELiOS BIM Engineer. Deze uitvoering van HELiOS is eigenlijk bedoeld voor staalbedrijven die met BIM werken, maar bleek met enige aanpassingen ook geschikt voor de Lichtenvoordse onderneming. “We voeren zowel project- als revisiebeheer uit met het pakket en dat werkt prima. Daarnaast hebben we HELiOS indirect gekoppeld aan ons ERP-systeem zodat de juiste tekeningen aan de juiste werkbon kunnen worden toegevoegd. Op die manier kan de productie werken met het ERP-systeem. De engineeringgegevens worden overigens niet alleen gebruikt bij de productie, maar ook bij de inkoop. Nadat het ontwerp is afgerond, kan de stuklijst vanuit HiCAD naar HELiOS worden overgeheveld en dan vervolgens weer naar het ERP-systeem waar de inkoopafdeling deze kan gebruiken om bestellingen te doen. De invoering van 3D CAD en PDM is daarmee dan ook voor alle afdelingen van Straatman nuttig gebleken.”

Comments are closed.