Strategische samenwerking PTC en Rockwell Automation

3 juli 2018

PTC en Rockwell Automation maken bekend dat ze een strategische samenwerkingsovereenkomst gesloten hebben. De samenwerking zal hen naar verwachting in staat stellen om sneller te groeien en hen tot voorkeursleverancier maken van bedrijven in alle delen van de wereld die hun productie-activiteiten willen transformeren met behulp van digitale technologie. In het kader van de samenwerking zal Rockwell Automation voor 1 miljard dollar aan aandelen in PTC kopen. Na voltooiing van de investering zal Blake Moret, CEO van Rockwell Automation, zitting nemen in de Raad van Bestuur van PTC.

De strategische samenwerking tussen PTC en Rockwell Automation stelt beide bedrijven in staat om een beroep te doen op elkaars personeel, technologie, expertise en marktaanwezigheid. Er zal onder meer sprake zijn van technische samenwerking en gezamenlijke marketinginitiatieven. Meer in het bijzonder zijn PTC en Rockwell Automation overeengekomen om hun smart factory-technologieën te integreren. Zo zullen het IoT-platform ThingWorx, de industriële connectiviteitsoplossing Kepware en het augmented reality (AR)-platform Vuforia van PTC worden gecombineerd met de platforms voor industriële automatisering van Rockwell Automation, zoals FactoryTalk MES, FactoryTalk Analytics en Industrial Automation. De combinatie leidt tot een krachtige, geïntegreerde oplossing die bedrijven in staat stelt om hun productiviteit te verhogen, de efficiëntie van hun faciliteiten te verbeteren, de operationele risico’s te reduceren en de interoperabiliteit tussen systemen te optimaliseren.

“Deze strategische samenwerking zal de branche toegang geven tot het breedste geïntegreerde portfolio van technologieën voor productiebedrijven en procesindustrie, dat ondersteund wordt door PTC, de marktleider in Internet of Things en augmented reality, en Rockwell Automation, leider in oplossingen voor industriële automatisering en informatievoorziening. Onze klanten kunnen een beroep doen op twee bedrijven van wereldformaat die de industriële sector begrijpen en kunnen voorzien van uitgebreide, innovatieve en geïntegreerde oplossingen”, zegt Jim Heppelmann, CEO van PTC. “Industriële bedrijven die gebruikmaken van de expertise en de systemen voor industriële besturing of de softwaretechnologie van Rockwell Automation in combinatie met de bekroonde technologie van PTC kunnen volop profiteren van de mogelijkheden van het industriële Internet of Things (IIot). Ik ben bijzonder enthousiast over deze samenwerking en onze kansen voor toekomstig succes.”

Blake Moret, CEO van Rockwell Automation: “Naar onze mening zal deze strategische samenwerking ons in staat stellen om ons groeitempo te versnellen door verder te bouwen op de innovaties van beide bedrijven. Daarmee kunnen we de toegevoegde waarde van de Connected Enterprise vergroten en de relatie met onze klanten verdiepen. In een tijd waarin sprake is van een convergentie tussen informatietechnologie (IT) en operationele technologie (OT) zijn PTC en Rockwell Automation een natuurlijke match. Samen kunnen we het meest uitgebreide en flexibele pakket IoT-oplossingen voor de industriële sector aanbieden. Onze investering in PTC weerspiegelt ons vertrouwen in de samenwerking en de aanzienlijke positieve impuls die dit zal betekenen voor de omzet en winstgevendheid van onze organisaties.”

De Solutions-divisie van Rockwell Automation zal optreden als voorkeursleverancier en -implementatiepartner, die wordt ondersteund door het netwerk van partners dat beide bedrijven hebben opgebouwd. Beide bedrijven vullen elkaars sterke punten in geografische regio’s, markten en toepassingsgebieden aan.

Website PTC
Website Rockwell Automation

Comments are closed.