TBI wordt partner van Nuon Solar Team

10 augustus 2018

TBI heeft een tweejarige samenwerking met het Nuon Solar Team van de TU Delft getekend. Hiermee ondersteunen ze actief de technische (door)ontwikkeling van de zonneauto ‘Nuna’ waar het team de komende twee jaar in competitie zal gaan met studententeams uit de hele wereld.

Volgens Daan Sperling, bestuursvoorzitter TBI, hebben TBI en het Nuon Solar Team veel gemeenschappelijk. Zo werken ze beide dagelijks met passie, enthousiasme en technisch vakmanschap aan innovatie en duurzame oplossingen. Hij is dan ook verheugd met deze verbintenis en wenst het team veel succes met de voorbereidingen voor de races in Zuid-Afrika en Australië.
Luka Jaksic van het Nuon Solar Team 2018 geeft aan dat de teamleden er trots op zijn dat ze een tweejarige samenwerking zijn aangegaan met TBI. Komende twee jaar zullen TBI en het Nuon Solar Team elkaar ondersteunen in de ervaring en kennis op het gebied van duurzame technologieën. Dit in aanloop naar hun races in Zuid-Afrika en Australië.

zonneauto

Fotograaf: Hans-Peter van Velthoven.

Het Nuon Solar Team zal van 22 tot 30 september met de ‘Nuna9S’ deelnemen aan de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika, een zonnerace van acht dagen waarin elf teams van over de hele wereld proberen zoveel mogelijk kilometers af te leggen met hun zelfgebouwde zonnewagens. Het team dat daarin slaagt, wint. Deze Solar Challenge voert het Nederlandse studententeam door uitdagende omstandigheden en omgevingen zoals gebergten en valleien, drukke snelwegen en zelfs onverharde wegen. Nuna9S past als ’s werelds eerste intelligente zonneauto zijn rijgedrag aan zijn omgeving aan om zo veilig en duurzaam mogelijk te kunnen rijden.

In het najaar van 2019 zal een nieuw te ontwikkelen en bouwen zonnewagen, Nuna10, deelnemen aan de Bridgestone World Solar Challenge in Australië.

Website Nuon Solar Team
Website TBI

 

Comments are closed.