TECHxWORLD maakt jongeren warm voor techniek

18 januari 2017

Op donderdag 23 februari vindt in de Onderzeebootloods op RDM Rotterdam het techniekfestival TECHxWORLD plaats. Jongeren maken kennis met Nederlandse bedrijven en hun innovaties met als doel ze enthousiast te maken voor een carrière in de techniek, technologie en ICT. De organisatie wil zo het tekort aan bèta's in ons land terugdringen. Binnen de acht werelden van techniek worden bezoekers uitgedaagd met opdrachten, workshops en verschillende activiteiten.

TECHxWORLD laat jongeren zien hoe veelzijdig en dynamisch techniek, technologie en ICT kunnen zijn. Ze ervaren dit bij de aanwezige bedrijven die in acht werelden van techniek zijn ingedeeld. Zo kunnen bezoekers in de wereld van TECHxLIFESTYLE meedenken over de oplossing voor de plastic soep, zelf een machine ontwikkelen en deze ter plaatse testen. Defensie laat jongeren binnen de wereld van TECHxSECURITY een F-35 (Joint Strike Fighter) simulator ervaren. Bij TECHxMOBILITY wordt een VR-bril getoond waarmee monteurs dwars door de constructie van een kapotte auto kunnen kijken.

Het festival richt zich op studenten MBO, HBO en WO die een technische studie volgen, maar ook op bovenbouwleerlingen van het voortgezet onderwijs. Speciaal voor hen is er een gratis scholenprogramma waarbij de leerlingen opdrachten maken bij de aanwezige bedrijven. De jonge bezoekers maken zo optimaal kennis met de breedte van het vakgebied. Studenten kunnen zelf hun weg door de werelden van techniek vinden. Voor hen is er op het festival ook aandacht voor stageplaatsen en openstaande vacatures waarmee  een goede doorstroom naar het bedrijfsleven bevorderd wordt.


Over TECHxWORLD
Techniekfestival TECHxWORLD werd voor het eerst georganiseerd in 2015 onder de naam Nederland innoveert. Veel ondernemingen hebben moeite om technische vakmensen te vinden. Ook hoger opgeleid personeel is gewild. De organisatie wil jongeren laten zien hoe breed het vakgebied is en welke carrièrekansen liggen. Dat doet zij samen met de (founding) partners: Hogeschool Rotterdam, Techniekcollege Rotterdam, RDM Rotterdam, Gemeente Rotterdam, STC-Group, Techforce Rijnmond, FME, Koninklijke Metaalunie, Uneto Vni en Bouwend Nederland.

Website RDM Rotterdam

Comments are closed.