Tiende tweejaarlijkse wedstrijd SCIA Engineer

2 december 2016

SCIA nodigt alle gebruikers van SCIA Engineer wereldwijd uit om deel te nemen aan de tiende editie van de gebruikerswedstrijd met de naam ‘The Art of Structural Design’. Projecten kunnen worden ingezonden van 1 december 2016 tot en met 28 februari 2017.

SCIA heeft aangekondigd dat de inzendtermijn voor de internationale ingenieurswedstrijd is gestart. Deze gerenommeerde wedstrijd onderscheidt uitmuntende bouwprojecten en inspirerende prestaties van ingenieurs en bouwkundigen.

Hilde Sevens, CEO van SCIA, verklaart, “In de loop der jaren is deze wedstrijd uitgegroeid tot een toonaangevend event waar gebruikers, de bouwindustrie en al onze partners naar uitkijken. We vieren de tiende editie waarbij alle deelnemers een uitzonderlijke kans krijgen om hun professionele knowhow en technische vaardigheden te etaleren.”
“Voortbouwend op de recent vernieuwde bedrijfsvisie van SCIA hebben we enkele nieuwe accenten gelegd op de standaard beoordelingsprincipes, zoals duurzaamheid, ecologische voetafdruk en groene constructies”, aldus Sevens.

Over de wedstrijd

“The Art of Structural Design” 2017 is open voor alle gebruikers die SCIA Engineer inzetten als hun bouwkundige analyse- en ontwerptool. Gebruikers kunnen projecten in de volgende categorieën opsturen:

  • Categorie 1: Gebouwen
  • Categorie 2: Civiele constructies
  • Categorie 3: Industriële gebouwen en installaties
  • Categorie 4: Speciale projecten

Jury en winnaars

Een internationale en onafhankelijk jury, samengesteld uit academici en branche-experten, komen in mei 2017 bij elkaar om alle ingezonden projecten te beoordelen. De hoofdcriteria zijn originaliteit, technisch niveau, prestige en het innovatieve gebruik van de SCIA’s software.
Dit zijn de prijzen voor de wedstrijd van dit jaar. Zes winnaars ontvangen een prijs.

  • Prijzen per categorie - één winnaar en drie genomineerden worden geselecteerd
  • Juryprijs - de jury beraadslaagt tevens over één project met een excellente implementatie van een BIM-workflow of dat ‘best-practices’ illustreert op het gebied van duurzaamheid of ecologische voetafdruk.
  • Publieksprijs - deze prijs wordt uitgereikt op basis van het aantal stemmen van gebruikers via de Facebook-pagina van SCIA Engineer. Elke fan kan stemmen op zoveel projecten als hij of zij wil.

De winnaars van elk van de vier wedstrijdcategorieën, de 'Juryprijs’ en de 'Publieksprijs', ontvangen een geldprijs van 1.500 euro, met een totaal prijzenpot van 9.000 euro.

Promotie en boek over de gebruikerswedstrijd

De winnaars, genomineerden en alle andere inzendingen worden gepubliceerd in het boek ‘The Art of Structural Design’ 2017. Van dit gerenommeerde boek worden vierduizend exemplaren wereldwijd verspreid over de pers en media, professionele verenigingen en invloedrijke spelers en andere organisaties in de bouwwereld. Daarnaast is het boek gratis beschikbaar als e-boek.
Genomineerde projecten en prijswinnaars worden als promotie gepubliceerd in vak- en ingenieurstijdschriften, magazines en websites van de bouwindustrie.

Meer informatie

Praktische informatie en het reglement kan worden nagelezen op de wedstrijdwebsite van SCIA “The Art of Structural Design - User Contest 2017”.
Website SCIA

 

Comments are closed.