Toegang voor AutoCAD- en ERP-gebruikers

21 april 2016

Eplan, aanbieder van oplossingen, vergroot de gebruikerskring van het Eplan Data Portal en versterkt zijn positie als wereldwijd leverancier van digitale apparaatgegevens.

Tot op heden was de toegang tot zo'n 600.000 gegevens en ruim 1,2 miljoen configuratievarianten voorbehouden aan de eigen gebruikers. Op de Hannover Messe introduceert het bedrijf een uitbreiding van de uitvoerformaten voor het Data Portal. Eplan geeft zo alle gebruikers toegang tot gegevens in .dxf-formaat. Eplan wordt daardoor toegankelijk voor een aanzienlijke groep AutoCAD-gebruikers, met name in Noord-Amerika en Azië. Daarmee kunnen fabrikanten van onderdelen die in het Eplan Data Portal worden weergegeven, hun bereik aanzienlijk vergroten. En dan is er nog iets nieuws: gebruikers van ERP, PDM en PLM kunnen beschikken over commerciële gegevens - in de vorm van individuele downloads of als complete gegevenspakketten. Vanaf medio mei kan iedereen die interesse heeft zich gratis online registreren.

Eplan Data Portal

Haluk Menderes, managing director van Eplan.

Uitbreiding uitvoerformaten voor Data Portal

Op de Hannover Messe introduceert Eplan uitgebreide uitvoerformaten voor het Data Portal. Met de lancering van de nieuwste versie in mei 2016 heeft iedereen die interesse heeft en ongeacht of hij wel of niet een Eplan-applicatie gebruikt, toegang tot honderdduizenden onderdeelgegevens. Online registratie volstaat. “Met ons portal boren we compleet nieuwe gebruikersgroepen aan: enerzijds ERP-, PDM/PLM-gebruikers die commerciële gegevens nodig hebben en anderzijds een enorme groep AutoCAD-gebruikers”, vertelt Haluk Menderes, managing director van Eplan. Op het gebied van Enterprise Resource Planning en productgegevensbeheer komen veel commerciële gegevens, waaronder positienummers, typenummers en omschrijvingen, op grote schaal beschikbaar. Deze gegevens waren voorheen voorbehouden aan Eplan-gebruikers. Met de introductie van de nieuwste versie kan elke gebruiker van ERP- of PDM/PLM-systemen zich registreren en hoogwaardige gegevens ophalen. Deze gegevens zijn rechtstreeks afkomstig van ruim 120 fabrikanten van componenten en kunnen gratis worden gedownload, afzonderlijk of als een compleet gegevenspakket. Het Data Portal dient zo als bron met gegevens van uiteenlopende fabrikanten en het complexe en tijdrovende zoeken naar geverifieerde gegevens behoort daarmee tot het verleden.

Meerwaarde voor AutoCAD-gebruikers

Nog een innovatie: vanaf nu zijn ook schema's in het AutoCAD .dxf-formaat beschikbaar. Deze belangrijke elektrotechnische gegevens zijn nu pas breed beschikbaar. Tot nu toe moesten constructeurs binnen de AutoCAD-omgeving schema’s vaak handmatig tekenen. Binnenkort krijgen ze via het online registratieformulier in het portal gratis toegang tot de grafische gegevens voor PLC's, frequentieomvormers, noodschakelaars en veel andere apparaatgegevens. Dit bespaart veel tijd bij het ontwerpen en natuurlijk ook bij het genereren van gegevens. Onderdelen worden grafisch geïntegreerd in de tekening en in de volgende stap voegt de constructeur de desbetreffende elektrotechnische informatie toe.

Meer gebruikers - meer fabrikanten

“Ons portal richt zich nu ook op een wereldwijde kring van gebruikers die onze software niet direct gebruikt - bijvoorbeeld het grote aantal gebruikers van resource planning systemen”, licht Menderes de achterliggende gedachte bij dit strategische besluit toe. “Gebruikers van ERP/PDM- en PLM-systemen krijgen dus een centrale bron met hoogwaardige gegevens, waarin een groot aantal fabrikanten van automatiseringstechnologie is samengebracht. En met het .dxf-formaat bereiken we een enorme kring van gebruikers met name in de Noord-Amerikaanse en Aziatische markt, die we nu ondersteunen bij het maken van elektrotechnische tekeningen tijdens de dagelijkse engineering.” In deze landen wordt de elektrotechniek vaak op basis van MCAD geconstrueerd.

Ook interessant voor fabrikanten

Als internationaal aanbieder van oplossingen wil Eplan het aantal portalgebruikers verhogen en andere fabrikanten overal ter wereld ertoe aanzetten hun onderdeelgegevens te integreren. De argumenten lijken overtuigend: de toch al grote gebruikersgroep van meer dan 100.000 gebruikers zal er aanzienlijk door worden uitgebreid. Voor fabrikanten is het een kans om hun producten wereldwijd onder de aandacht te brengen.

Website Eplan

Comments are closed.