Trimble en MEPcontent lanceren EMCS 4.0

6 september 2018

MEPcontent lanceert de nieuwe EMCS: versie 4.0. Deze versie bevat inhoudelijke updates ten opzichte van versie 3.0. Zo is deze versie gesplitst in een BIM-platform onafhankelijk deel en een BIM-platform specifiek onderdeel. GLN is toegevoegd aan de basis artikelparameters. LOI, LOG en een gedeelte over Product Line Sheets (PLS) zijn nieuw in deze versie.

De Extended MEPcontent Standard (EMCS) is opgesteld door Stabiplan, a Trimble company, met het doel om MEP-engineers wereldwijd een kwalitatief hoogwaardige en uniforme standaard te bieden. Waarbij EMCS voorheen een Europese focus had, is deze nu uitgebreid naar een global level. Ook zijn de principes gegeneraliseerd om deze op meerdere BIM platformen te kunnen toepassen, dus niet uitsluitend voor Revit.

Versie 4.0 is tot stand gekomen met de gewaardeerde inbreng van meelezers van Ajilon Engineering, Autodesk, Croonwolter&dros, Deerns, ENGIE, Grundfos, I-Commit, Inteco, Iv-Bouw, Kovo, Nathan, TBI, Tekenbureau M. Kragten en Victaulic. Standaarden moeten zich bewijzen in de praktijk, daarom is deze praktische feedback zeer waardevol om te garanderen dat degene in het veld er echt mee uit de voeten kunnen.

Veel fabrikanten onderkennen de waarde van uniforme en kwalitatief hoogwaardige content en publiceren daarom op MEPcontent. Op MEPcontent, dé BIM-bibliotheek voor MEP-engineers, is onder andere BIM-content te vinden van ABB, SANHA, Henco, POLOPLAST en Mitsubishi Electric.

Website MEPcontent | Store

Comments are closed.