Twinmotion

21 december 2015

Twinmotion, van de Artlantis-ontwikkelaar Abvent, is vanaf heden verkrijgbaar via Design8. De software stelt de gebruiker in staat om 3D-visualisaties en animaties te maken van grote projecten.

Twinmotion is vooral bedoeld voor architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur. De gebruiker kan zijn model rechtstreeks in de 3D preview manipuleren, in real time. De chronologische tabs stellen hem in staat de scene stap-voor-stap op te zetten en deze te integreren in een dynamisch ecosysteem. Met Twinmotion heeft de gebruiker de controle over de volledige omgeving van het project: 3d oppervlaktes, bomen, planten, windeffecten, regen, wolken, vliegende vogels, bewegende mensen en rondrijdende auto's. Vervolgens kan de gebruiker in een fractie van tijd hoge resolutie afbeeldingen en video's exporteren, waar bij traditionele software soms uren of zelfs dagen nodig zijn. Doordat Twinmotion gebruik maakt van de GPU van het systeem, kan realtime gewerkt worden en kan Twinmotion binnen enkele uren een complete animatie genereren.

Twinmotion werkt met vele 3D CAD-pakketten samen, waaronder SketchUp Pro, Artlantis, Autodesk-software, Rhinoceros, MODO, VectorWorks, CATIA, ZWCAD, Microstation, Allplan en Infrastructure Design Suite. Bestanden uit deze applicaties zijn allemaal te importeren in Twinmotion.

Als het model is geïmporteerd en voorzien van mooie texturen, kan de gebruiker de scene verder verfraaien door het omliggende terrein te modelleren, het weer in te stellen (zon, wind, neerslag) en deze verder aan te kleden met vegetatie, rijdende auto’s en fietsers, rondlopende mensen, straatmeubilair en meer. Alles werkt via een simpel drag- en dropsysteem. Het aanplanten van een compleet bos werkt heel eenvoudig via een schilderfunctie, waarmee de gebruiker als het ware bomen schildert op een stuk landschap.

Met de intuïtieve camera editor kan de gebruiker de scene van de afbeelding bepalen en de frames voor de animatie. Constructiefases kunnen gevisualiseerd worden en clips bewerkt worden met diverse visuele effecten, ratio's en resoluties. Animaties kunnen in MP4 en WMV (H.264) geëxporteerd worden, zelfs in 3D-stereo om te bekijken op een 3D TV! Afbeeldingen worden geëxporteerd in PNG-formaat.

Website Design8

Comments are closed.