Ultimaker 3 maakt professioneel 3D-printen toegankelijk

19 oktober 2016

Ultimaker heeft de beschikbaarheid bekendgemaakt van een nieuwe generatie 3D-printers: de Ultimaker 3. De Ultimaker 3 zorgt voor geometrische vrijheid in ontwerpen, dankzij de mogelijkheid om complexe geometrische vormen te printen met materialen van industriële kwaliteit. De geïntegreerde configuratie van hardware, software en materialen zorgt samen met de gestroomlijnde instellingsmogelijkheden voor een efficiënte workflow en goede printresultaten. Professioneel en betrouwbaar 3D-printen is nu toegankelijk voor een brede groep gebruikers.

  • Print een onbeperkt aantal geometrische opties dankzij Ultimaker 3’s nieuwe dual extrusion-systeem, waarmee complexere resultaten kunnen worden gerealiseerd. De printer kan nu een groter aantal modellen maken met materialen van industriële kwaliteit (inclusief oplosbaar materiaal). De impact: gebruikers kunnen anders en groter nadenken over hun ontwerpen, wanneer zij de Ultimaker 3 gebruiken. Ze hebben de vrijheid om hun modellen zo complex te maken als ze willen.
  • Hoge uptime en maximale prestaties dankzij op het materiaal afgestemde Print Core-ontwerpen. Gebruikers kunnen eenvoudig wisselen tussen Print Cores, die geoptimaliseerd zijn voor Ultimaker’s eigen materialen van industriële kwaliteit, om een herhaalbare output van hoge kwaliteit te waarborgen. De impact: meerdere gebruikers hebben nu onbeperkt toegang en kunnen eenvoudig de Print Cores wisselen voor iedere toepassing.
  • Gebruiksgemak dankzij verbeterde printerautomatisering die het giswerk bij het voorbereiden van de prints elimineert en keer op keer voor een goed model zorgt. De Ultimaker 3 introduceert bijvoorbeeld slimme materiaaldetectie met behulp van NFC-technologie, die de printer precies instelt op specifieke materialen, inclusief active bed leveling. Een USB-poort, ethernet en wififunctionaliteit zijn toegevoegd, voor eenvoudige toegang en een efficiënte workflow. De impact: iedereen, ongeacht de rol binnen het bedrijf, kan gebruikmaken van de voordelen van 3D-printen.

“Ons team is voortdurend bezig om de markt voor 3D-printen verder vooruit te helpen en de Ultimaker 3 is het resultaat van drie jaar ontwikkeling met het doel een product op te leveren dat aan de behoeften van veeleisende bedrijven tegemoetkomt,” zegt Jos Burger, CEO van Ultimaker. “3D-pinters werden door bedrijven vooral gebruikt voor het maken van eenvoudige prototypes en producten met een korte looptijd. De uitgebreide functionaliteiten van de Ultimaker 3 maken allerlei nieuwe toepassingen mogelijk en we kunnen niet wachten om ze te leveren aan professionals die goed gebruik weten te maken van de voordelen van 3D-printen in allerlei sectoren.”

De Ultimaker 3 is per direct beschikbaar via Ultimakers netwerk van wereldwijde partners.

“We zien een groeiende professionele behoefte van bedrijven en het onderwijs aan toegankelijk 3D-pinten,” stelt John Kawola, voorzitter van Ultimaker North America. “Met de Ultimaker 3 kunnen wij in deze behoefte voorzien.”

Andere specificaties van de Ultimaker 3 zijn onder meer:

  • Ondersteuning van een volledige reeks aan technische materialen, bijvoorbeeld nylon met oplosbare PVA.
  • De mogelijkheid om de voortgang van het printen in realtime te bekijken met de ingebouwde camera die verbonden is met de opensource-software Cura.

Website Ultimaker

 

Comments are closed.