Ultimaker introduceert Ultimaker Cloud

22 februari 2019

Ultimaker kondigt de lancering van Ultimaker Cloud aan. Ultimaker Cloud is een toekomstbestendig cloud-platform dat is ontworpen om de professionele 3D-print workflow te ondersteunen.
De eerste cloud-diensten die worden aangeboden zijn 3D-printen of afstand, ongelimiteerde toegang tot de Marketplace en beoordelingen in de Marketplace.
 

Ook is er nu de mogelijkheid om een back-up te maken van gebruikersinstellingen voor toegang op afstand. Ultimaker Cloud is vanaf 19 maart beschikbaar samen met Ultimaker Cura 4.0, die beschikt over een vernieuwde gebruikersinterface.

De snelle adoptie van 3D-printen vraagt om een platformoplossing die de workflow voor de gebruiker eenvoudiger maakt en die verenigbaar is met een breed scala aan softwareapplicaties en materialen. De open strategie van Ultimaker maakt het voor industriële partners, zoals leidende CAD-leveranciers en materiaalfabrikanten, mogelijk om te integreren met Ultimaker Cloud. Deze integraties leveren veel meerwaarde op voor de gebruikers. Zij profiteren hierdoor van een probleemloze, betrouwbare en naadloze 3D-printervaring.

Ultimaker Cloud biedt nu:

  • Backups: Optimale gebruikersinstellingen worden opgeslagen in de cloud en kunnen op elke locatie en op elke computer worden opgehaald.
  • Marketplace: De Marketplace biedt exclusieve toegang tot printprofielen die zijn geconfigureerd door materiaalexperts van toonaangevende merken.        
  • Marketplace beoordelingen: Gebruikers kunnen feedback geven op de plugins die zij gebruikt hebben hun ervaringen delen met de community.
  • Printen op afstand: Printtaken kunnen wereldwijd naar Ultimaker-printers worden gestuurd die netwerkfunctionaliteiten hebben.

Jos Burger, CEO van Ultimaker: “Ultimaker Cloud vormt de basis voor toekomstige waardeproposities van Ultimaker en onze belangrijkste industriële partners. Dit is een belangrijke stap in onze missie om de wereldwijde transitie naar lokale, digitale productie te versnellen. We hebben samen met ons wereldwijde netwerk van software- en materiaalpartners hard gewerkt aan deze oplossing. Ik twijfel er niet aan dat dit ervoor zorgt dat Ultimaker de voorkeursoplossing op het gebied van dekstop 3D-printen wordt.

Website Ultimaker  

Comments are closed.