Unicorn Render beschikbaar voor Nederlandse markt

21 juni 2017

Unicorn Render is een nieuw visualisatieprogramma van ontwikkelaar Space Tech, ook bekend van ARC+. Het renderprogramma staat echter op zichzelf en is te gebruiken in combinatie met de bekende ontwerpprogramma’s. Unicorn Render ondersteunt daarbij 46 bestandsformaten zoals die van Sketchup Pro, 3D studio en OBJ.

 

Door Lambert-Jan Koops

Stefan Dezaire is eigenaar/directeur van CADez, de Nederlandse leverancier van zowel Arc+ en Unicorn Render. Hij legt uit waarom hij denkt dat er voor dit laatste pakket een plaats is in de visualisatiemarkt. “Het programma is vooral bedoeld voor personen en bedrijven die genoeg verstand hebben van hun product om te weten wat ze willen op visualisatiegebied, maar geen complex pakket willen omdat het te veel tijd vergt om een dergelijk programma onder de knie te krijgen. Tegelijkertijd biedt een simpel visualisatieprogramma voor die groep te weinig mogelijkheden, waardoor visualisaties moeten worden uitbesteed, met alle communicatieproblemen van dien, of gewoon niet worden gedaan.”

Visuele Interface

Unicorn Render wil zich met name onderscheiden van andere visualisatiesoftware door laagdrempelig high-end resultaten te bieden. De interface is visueel, waarbij de gebruiker in een direct voorbeeld werkt en met kant-en-klare materialen werkt die hij naar het model kan slepen. Op basis van de geografische locatie, datum en tijd, wordt natuurgetrouw daglicht gerenderd. Het programma biedt ook standaard de mogelijkheid om andere soorten lichtbronnen te gebruiken, zoals neonbuizen, LED, TL-buizen en rijen spots. Dezaire: “Veel van de opties en materialen zijn voorbereid en dus snel toe te passen. Het idee is ook dat de gebruiker geen expert zou moeten zijn in het maken van materialen, maar genoeg heeft aan een goede smaak als hij mooie afbeeldingen wil renderen.”

Een ander speerpunt van Unicorn Render is volgens Dezaire de snelheid van het programma: ”De gebruiker werkt direct in de rendering, iets wat mogelijk is omdat de grafische kaart direct wordt ingezet met de processor. We proberen diverse plugins en rendersoftware uit. Zelfde model, zelfde computer, zelfde materialen en licht. Daarbij valt op dat er geen enkel programma de snelheid van Unicorn haalt, dat is echt uniek.”

Unicorn Render bevat uitgebreide opties voor het renderen van zowel daglicht als kunstlichtbronnen.

Unicorn Render bevat uitgebreide opties voor het renderen van zowel daglicht als kunstlichtbronnen.

Licenties

Unicorn is beschikbaar in twee verschillende smaken: QuickPhysic en Physic. De eerste is beschikbaar in alle versies en rekent direct op het scherm. Er zijn hierbij maximaal 16 lichtbronnen tegelijk zichtbaar. Voor natuurkundig correcte renderingen is het mogelijk om uit te breiden naar ‘physical rendering’. Physical biedt lichtgevend materiaal én een onbeperkt aantal lichtbronnen. Dezaire: “Voor exterieur rendering is physical rendering iets minder van belang, maar voor interieurafbeeldingen is physical eigenlijk wel een must.”

Naast de keuze tussen QuickPhysic en Physic, hebben geïnteresseerden ook de keuze tussen een Render- en Studio-versie. Deze laatste stelt de gebruiker in staat verschillende modellen en bestandsformaten te mengen, virtual reality 360 gradenbeelden te berekenen, Nvidia MDL-materiaal te gebruiken en de rendering naar diverse lagen te exporteren. Dit is handig voor nabewerking in Photoshop. Studio biedt animatie in de toekomst.

Website CADez

Comments are closed.