Vakbeurs Main Industry: een blik op de toekomst van de industrie

1 november 2017

Op woensdag 8 en donderdag 9 november zal de nieuwe vakbeurs voor de maakindustrie, Main Industry, plaatsvinden in de TT Hall te Assen. Naast een actieve beurs, waarbij de maakindustrie de nieuwste ontwikkelingen presenteert op het gebied van slim, innovatief en duurzaam produceren, is er volop ruimte om kennis op te doen.

“Onze vakbeurs is ervoor bedoeld om een platform te bieden om nieuwe contacten te leggen, geïnspireerd te worden en kennis uit te wisselen. Naast een mooi deelnemersveld met ruim 60 bedrijven die actief zijn op het gebied van de maakindustrie, zijn er dagelijks kennissessies in verschillende ruimtes waar bezoekers informatie kunnen opdoen. De beurs biedt een blik op de toekomst van de industrie en onze deelnemers hebben dan ook veel informatie en nieuws te bieden. Wij zien ernaar uit om na een jaar van voorbereidingen daadwerkelijk de deuren van de beurs te openen”, aldus event manager Marijke Tiehuis.

Masterclasses door Region of Smart Factories

Dat Noord-Nederland potentie heeft met veel kennis over slim produceren is bekend. Dat wordt onderstreept door topbedrijven die zich gezamenlijk manifesteren in het nieuwe ‘Region of Smart Factories’, waarbij veertig bedrijven en kennisinstellingen samen werken aan de ‘fabriek van de toekomst’, het RoSF.
Hans Praat van de NOM: “De smart industry heeft de laatste jaren een enorme boost gekregen, zich razendsnel ontwikkeld en is onmisbaar geworden binnen de maakindustrie. Elk bedrijf, groot en klein, zal zijn productieproces verder gaan digitaliseren. Wij presenteren ons als RoSF gezamenlijk met diverse bedrijven op een centraal plein op de beurs. Hiernaast geven wij beide dagen een Smart Factory Master Class.”

Virtual reality, 360 graden film en augmented reality

Het zijn begrippen die wij steeds vaker tegenkomen. Nu nog vaak gezien als een spel, maar de stap naar gebruik in een industriële- en leeromgeving voor allerlei doeleinden is nabij. Speciaal nu de nieuwste 360 graden filmcamera’s een uitstekende kwaliteit leveren. De grootste bedrijven ter wereld investeren op dit moment miljarden in deze technieken van de toekomst.
Zo laat het bedrijf Fix Media uit Velsen Noord de toepassing van deze technieken zien binnen de industrie op het gebied van techniek en veiligheid en dit continu aan het verbeteren is en voor zijn klanten toepasbare producten produceert. Tijdens Main Industry kunnen bezoekers zien en ervaren wat het betekent om interactief binnen een virtuele omgeving te kunnen leren, te ontdekken en functioneren. Maak kennis met de techniek van de toekomst.

De fabriek van de toekomst

Een paradijs van efficiency waar storingen en stilstand, afval en wachttijden vergeten zaken van een lang vervlogen tijdperk zijn, dat is een Smart Factory. Waar plant managers en informatiemanagers samen in een naadloze mix van data en productie, van IT en fabricage, elke beweging, elke meting van elke machine/proces tot de levering kunnen volgen.

Smart Factory van Beenen Industriële Automatisering.

Zo is er op de stand van de firma Beenen tijdens de beurs een smart fabriek te zien waarbij de klant alle functionaliteiten van besturing kan zien. Een combinatie van wireless communicatie gekoppeld met slimme sensoren. De Smart Factory is werkend te zien en toeschouwers kunnen met hun eigen Smartphone de status van de fabriek opvragen. Hoeveel batches hebben we gedraaid? Hoeveel batches moeten er nog? Wat is de kwaliteit van de sensoren en hoelang gaan ze nog mee?

Hoofdthema’s van de industriële vakbeurs zijn verder onder andere technologie & innovatie, smart industry en Industrie 4.0 evenals maintenance. Alle sectoren binnen de industrie; van industriële innovaties als robotologie tot engineering tot stoom, ketel- en brandertechniek. Van onderhoudstechnologieën & -materialen, van software tot smart industry en van asset management, facility management & veiligheid tot milieutechniek, energiebeheer en duurzaam ondernemen komen aan bod.

Main Industry wordt gehouden op woensdag 8 en donderdag 9 november in de TT-Hall Assen en is beide dagen geopend van 10.00-18.00 uur.

Website Main Industry

Comments are closed.