VSK Awards 2016 uitgereikt

4 februari 2016

Ambrava, Inventum, Ubbink en Itho Daalderop zijn woensdag 3 februari in de prijzen gevallen. Zij ontvingen uit handen van Uneto-VNI- en juryvoorzitter Titia Siertsema de VSK Awards 2016 in respectievelijk de categorieën Design, Energiebesparing, Installateurzaken en Systeemoplossingen. Ze werden gekozen uit ruim honderd inzendingen. Voor het eerst telde de stem van het publiek even zwaar als die van de vakjury. De prijzen werden uitgereikt op de tweede beursdag van de VSK.

Titia Siertsema roemde tijdens de uitreiking van de VSK Awards 2016 het innovatieve karakter van de inzendingen. De sector evolueert volgens de juryvoorzitter, waarbij goed wordt gekeken naar de duurzaamheid van de producten. Tijdens de jurering zag ze een paar duidelijke trends. Er is sprake van veel samenwerking, het is digitalisering (BIM) dat de klok slaat en producten worden opnieuw uitgevonden, maar dan net even iets slimmer, beter en innovatiever. De stem van de vakjury telde overigens maar voor de helft mee. De publieksstem − de stem van de professionals die er dagelijks mee gaan werken − was even belangrijk. Publiek en vakjury bepaalden elk 50/50 welke inzendingen uiteindelijk in de prijzen vielen.

Winnaar Design

Ambrava – Samsung 360 cassette
De eerste ronde cassette zonder uitblaasliniaal is een stijlvol element in ieder interieur, kan geheel vrij als ook ingebouwd geïnstalleerd worden, voorkomt koudeval en biedt een hoog comfortniveau, zorgt voor gelijkmatige luchtverdeling en is daarmee ook bij uitstek geschikt om te koelen.

Winnaar Energiebesparing

Inventum – Ecolution WTW-D
De Ecolution-ventilatiewarmtepomp wint warmte terug uit ventilatieretourlucht, waardeert de warmte op door middel van de warmtepompfunctie tot 50°C cv-water voor verwarming en warm tapwater. Bij de gecombineerde WTW-D-unit wordt de aangezogen buitenlucht verwarmd door het opgewarmde water uit de warmtepomp alvorens het de woning in getransporteerd wordt.

Winnaar Installateurzaken

Ubbink – Het veilige en snelle Ubbink Beugelprogramma
Met het slimme en innovatieve beugelprogramma heeft Ubbink niet alleen verantwoordelijkheid genomen voor veiligheid, maar ook voor installatiegemak. De verschillende soorten kunststof beugels in het assortiment garanderen veilige en snelle montage van rookgasafvoer- en ventilatiesystemen en dakdoorvoeren, ook achteraf.

Winnaar Systeemoplossingen

Itho Daalderop – Zero Energy Concept (ZEC)
Het Zero Energy Concept (ZEC) is een totaalconcept bestaande uit een warmtepomp, WTW en regeneratieunit, dat inspeelt op door ketenpartners gewenste flexibiliteit en fysieke inpassing. Een ‘menukaart’ biedt keuze uit uiteenlopende configuraties voor diverse eengezinswoningen en portieketagewoningen. Er is een grote variatie mogelijk van afgiftesystemen.

Website VSK

 

Comments are closed.